Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  27C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Glazba KULTURA Podijeli

‘Koncert za pamćenje’ Ivane Zahirović i Viktora Vidovića 5. ožujka u dugoreškoj kino dvorani

Cijena ulaznice je 30 kuna, a bit će u prodaji na blagajni dvorane sat vremena prije početka programa.

DUGA RESA – Dvoje glazbenih virtuoza, flautistica Ivana Zahirović i gitarist svjetskog glasa Viktor Vidović, održat će veliki KONCERT ZA PAMĆENJE u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa u utorak, 5. ožujka, od 19:30 sati.

Ivana Zahirović istaknuta je hrvatska flautistica. Diplomirala je i magistrirala na Univerzitetu ‘Mozarteum’ u Salzburgu. 1997. godine postala je članicom Orchester-Akademie pri Opernhausu u Zürichu, a od 1999. do 2000. bila je i članicom prestižnog Simfonijskog orkestra ‘Mozarteum’ u Salzburgu. Nakon toga slijedi angažman u Simfonijskom orkestru Biel, a od 2003. do 2004. bila je članica Münchenskih simfoničara. U Münchenu redovito djeluje u nekoliko ansambala i orkestara, među ostalim u Orkestru Bavarske državne opere i Münchenskom radijskom orkestru. Pobijedila je na nekoliko međunarodnih natjecanja, među ostalim ‘Lions Club International’, ‘AUDI Mozart’ u Italiji te ‘Alexandro and Buono International Flute Competition’ u New Yorku, što joj je omogućilo nastup u Carnegie Hallu. Tijekom karijere ostvarila je brojne koncerte s međunarodno poznatim glazbenicima, a nastupala je u Italiji, Njemačkoj, Švicarskoj, Francuskoj, Austriji, Južnoj Americi i SAD-u.

Viktor Vidović rođen je 1973. godine u Karlovcu. S 12 godina održava prvi samostalni koncert, a s 13 osvaja prva mjesta na službenim natjecanjima Hrvatske i bivše Jugoslavije. S 14 godina upisuje Konzervatorij u Ženevi u klasi brazilske gitaristice Marie Livie Sao Marcos, pod čijim vodstvom osvaja prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju glazbenih umjetnika (CIEM) u Ženevi, kao najmlađi pobjednik u povijesti natjecanja, nagradu ‘Villa Lobos’ te ‘Patek Philippe’ nagradu za posebnu glazbenu interpretaciju. Konzervatorij u Ženevi završava sa 16 godina i dobiva diplomu ‘s prvom nagradom virtuoziteta’. Upisuje studij na salzburškom Mozarteumu, gdje u klasi profesora Matthiasa Seidela stječe stupanj magistra umjetnosti. Za posebna umjetnička dostignuća i uspjehe tijekom studija dobiva nagradu ‘Franz Kossak’ te nagradu austrijskog Ministarstva kulture. Kao finalist međunarodnog natjecanja gitarista Rene Bartoli u Francuskoj, 2000. godine, nagrađen je i posebnom nagradom publike. Bilježi nekoliko stotina zapaženih koncerata u prestižnim dvoranama diljem Europe. Kao solist nastupao je uz pratnju eminentnih orkestara, između ostalih sa Zagrebačkim solistima, Zagrebačkom filharmonijom, Orkestrom Romanske Švicarske, Moskovskom filharmonijom i Štutgartskom filharmonijom. Autor je stotinjak skladbi za gitaru i druge instrumente, također i brojnih transkripcija. Objavio je četrnaest nosača zvuka i veliki broj video zapisa. Dobitnik je diskografske nagrade Porin 2007., 2008., 2009. i 2013. godine.

Cijena ulaznice je 30 kuna, a bit će u prodaji na blagajni kino dvorane sat vremena prije početka programa.

Program koncerta:
Leonardo Vinci (1690-173): Sonata u D-duru
Adagio-Allegro-Largo-Presto-Pastorella
Mauro Giuliani (1781-1829): Grand Duo Concertant u A-duru op.85
Allegro moderato-Andante molto sostenuto – Scherzo- Allegretto espressivo
Viktor Vidović (*1973): Etida br.3 za gitaru solo
Božidar Kunc(1903-1964): Solilokvij za flautu solo op.61
Claude Debussy (1862-1918): Danse bohémienne, La Fille aux cheveux de lin, Le petit berger, Le petit nègre (1880)
Frédéric Chopin (1810-1849): Varijacije na Rossinijevu temu


Koncert podupire
Ministarstvo kulture
Republike Hrvatske

 

(sponzorirani članak)

Pročitajte i ovo

DIO MOG ŽIVOTA

Veseli Badnjak na Mrežnici: Živa svirka, Biondić i sestre Peretin uljepšali dan i otvorili srca