Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  8C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  8C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Život Županija Podijeli

Koncerti ‘Izvora’ u čast Božića

Održali su tako dva predbožićna koncerta u toplicama Lešće te u Velikoj Gorici. Kao jedno od najpoznatijih društava u Karlovačkoj županiji po obradi starih običaja i ovaj put u svom stilu uz plamen svijeća uz glazbenu pratnju svojih tamburaša otpjevali su najljepše božićne pjesme. Na oduševljenje svih prisutnih sve to svojim prigodnim pošalicama posvećenim Božiću […]

Održali su tako dva predbožićna koncerta u toplicama Lešće te u Velikoj Gorici.

Kao jedno od najpoznatijih društava u Karlovačkoj županiji po obradi starih običaja i ovaj put u svom stilu uz plamen svijeća uz glazbenu pratnju svojih tamburaša otpjevali su najljepše božićne pjesme. Na oduševljenje svih prisutnih sve to svojim prigodnim pošalicama posvećenim Božiću i skorim izborima začinila je voditeljica glumačke sekcije Roza Benić-Žuža. Božićni dio programa započeo je i završio pjesmama o Badnjaku i Božiću svestrane bake Žuže.

Društvo je vrlo ponosno na svoje najstarije članice Dragicu Magličić, Zorku Gojak, Rozu Benić-Žužu, Ružicu Magličić i Barku Moguš koje su svojim sjećanjima i talentom mnogo pomogli u obradi svih starih običaja i spasu već zaboravljenih pjesama i plesova od zaborava. Ta misija je u ovih sedam godina već zaista obavljena jer su sve te snimke pohranjene na četiri CD-a i 15 DVD-a i mnogobrojne snimke sa nastupa u radio i TV emisijama.Uz sve to u društvu je i pjesnik Nikica Matešić koji je u svoje četiri zbirke pjesama opisao mnoge događaje, ljude i mnogobrojne nastupe KUD-a što predstavlja veliku kulturnu vrijednost za ovaj cijeli kraj. U posljednje dvije zbirke Most Prijateljstva i Naša ljepotica škrinja po jednu pjesmu objavile su kao gosti gospodina Nikice svestrane članice KUD-a Izvor Dragica Magličić i Ružica Magličić a u sklopu tih knjiga objavljene su i dvije manje zbirke pjesama voditeljice glumačke sekcije poznate Roze Benić –Žuže.

Pročitajte i ovo

SAMO JAKO

Imunitet voli jaja, ribu, meso, mahunarke, žitarice, vitamine…To ga jača