Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Županija NOVO VODSTVO Podijeli

Konstituirano Općinsko vijeće Ribnika. Predsjednica HDZ-ova Gabi Tomašić

Iako je lista HSS-Milan Bandić-SDP osvojila najviše mandata odnosno tri vijećnika, njihov kandidat za predsjednika nije prošao

Najmanja općina u Karlovačkoj županiji Ribnik danas je dobila novo Općinsko vijeće na čijem će čelu iduće četiri godine biti žena, HDZ-ova Gabi Tomašić.

Vijeće u Ribniku ukupno ima 7 članova. Iako je lista HSS-Milan Bandić-SDP, na kojoj je i bivši načelnik Željko Car, osvojila najviše mandata odnosno tri vijećnika, njihov kandidat za predsjednika nije prošao. Većinu su, naime, formirali dvoje nezavisnih i dvoje HDZ-ovih vijećnika koji podržavaju i novoizabranog načelnika Dinu Blaževića.

-Sjednica je prošla dobro, Vijeće je konstituirano izborom predsjednice koja je dobila većinu. To je gospođa Gabi Tomašić. Želim im puno uspjeha i konstruktivan rad, rekla je županijska pročelnica Ines Pavlačić koja je po ovlaštenju ministra pravosuđa i uprave vodila konstituirajuću sjednicu u Ribniku. Bit će to jedina takva jer sve ostale, po novom, konstituirat će resorni pročelnici za poslove Vijeća.

Nadamo se zajedničkom i konstruktivnom radu za Ribnik kao i do sada

A nova predsjednica Vijeća nada se zajedničkom i konstruktivnom radu svih vijećnika. Tako je bilo i do sad, kaže Tomašić koja je posljednje četiri godine bila oporbena vijećnica.

Predsjednica Vijeća Tomašić nije jedina žena u ribničkom vijeću. Ovoga puta ima ih tri, jedna više nego u prethodnom mandatu

-Nadamo se da ćemo se usuglasiti i da će biti sve za dobrobit našeg kraja i za puno planova koje ima i načelnik i koje smo mi podržali. Znači, i što se tiče mladih i za rad s djecom, pomaganje, sufinanciranje. Do sada smo svi bili složni i nadamo se da će tako i ostati, naglasila je Tomašić.

Ribnik je općina od svega petstotinjak stanovnika i svakim danom svjedoče smanjivanju toga broja. Zato je želja nove predsjednice Vijeća da se u narednom periodu za Ribnik čuje pozitivno, ali i zaustavi odlazak mladih ljudi.

-Kada jednom odu studirati ili raditi više se ne vraćaju. Imamo dosta kapaciteta koje treba iskoristiti i da se zadrži mlade obitelji. Dobro bi došla i radna mjesta u zoni koja je sada nedovoljno iskorištena. Želimo stvoriti lijepe uvjete jer sve nam je tu blizu – more, Zagreb i šteta bi bilo da ostane pusto, dodala je Tomašić.

Pročitajte i ovo

SRETAN KRAJ

Gorila je vraćena: Pronašla je Karlovčanka u šetnji s psom