Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Karlovac SA SJEDNICE STOŽERA Podijeli

Korana i Kupa trebale bi ostati na redovnim mjerama obrane od poplava; Fočić: Spremni smo i za razinu više

Ne bi trebalo, ali ukoliko dođe, Karlovac će biti spreman za obranu od poplava

Iako vodostaji karlovačkih rijeka, po procjeni Hrvatskih voda, danas ne bi trebali prijeći gornje granice redovnih mjera obrane od poplava, sve službe su spremne.

Tako su karlovačkim naseljima, koja se inače ugrožena, i prije obilnih kiša dostavljene vreće s pijeskom i folije, a na skladištu je još 1.500 vreća spremno za podjelu.

Zaključeno je to, između ostalog, na današnjoj sjednici Stožera civilne zaštite Grada Karlovca, koji je analizirao situaciju na terenu i porast vodostaja karlovačkih rijeka, uzrokovan obilnom kišom.

Za promet je zatvorena cesta Cerovac Vukmanički 022 RI, Kobilić, Šišljavić i Karasi, uslijedit će i zatvaranje prometnice sv. Florijan, dok su znakovi za opasnost postavljeni na prometnicama u Ulici braće Gojak i Gornje Mekušje – Kamensko.

Tri intervencije vatrogasaca

Vatrogasci su intervenirali u trima dvorištima, u Turanjskom Poloju, zbog oborinske odvodnje s prometnica na kojima traju radovi.

– To nisu bile „klasične“ intervencije zbog porasta vodostaja ili izlijevanja rijeka, ali vatrogasci pomažu u svim situacijama, a najvažnije je da nije bilo potrebe za intervencijama na objektima i nadamo se da će tako biti i dalje. Zbog ovakvih situacija nismo s kritičnih lokacija uklanjali ono što je moglo ostati bez opasnosti od oštećenja pa je tako i zečji nasip uz šetnicu na Korani spreman.

Hrvatske vode očekuje vodostaje do gornjih granica redovnih mjera obrane od poplava, ali spremni smo i za razinu više i što se tiče Korane i Kupe, rekla je dogradonačelnica Ivana Fočić, načelnica Stožera civilne zaštite.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

TVOJA PRILIKA

Tvrtka Kelteks traži osobe za radno mjesto ‘Proizvodni radnik (m/ž)’