Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Sport KUGLANJE Podijeli

Korana iz Slunja osvojila naslov prvaka Druge hrvatske lige Zapad

Slunjani su na svojoj kuglani nadigrali Mlaku 7:1, a Karlovac je upisao domaći poraz od dugoreške Stare hiže rezultatom 5:3.

KARLOVAC, OGULIN, SLUNJ – Kuglači Korane iz Slunja osvojili su naslov prvaka Druge hrvatske lige Zapad i sljedeće će sezone, zajedno s ogulinskim Klekom, predstavljati našu županiju u Prvoj B hrvatskoj ligi Jug.

Izuzetno zanimljivo prvenstvo rasplelo se tek u posljednjem 22. kolu, u kojem je vodeća Korana na svojoj kuglani Šanac slavila nad riječkom Mlakom rezultatom 7:1, oborivši ukupno 3.356 čunjeva, čak 241 više od gostiju. Najbolji u domaćem sastavu bio je Josip Obajdin s 580 srušenih ‘drva’.

Kuglačima Karlovca, koji su uoči posljednjeg kola bili bodovno poravnati sa Slunjanima, za naslov je trebala uvjerljiva domaća pobjeda nad Starom hižom, za dva osvojena poena veća nego Koranina nad Riječanima. Međutim, Dugorešani, koji su u prošlom kolu na kuglani Doma oružanih snaga Zrinski zaustavili vodeće Slunjane, ‘skinuli su skalp’ i Karlovčanima. Slavili su s 5:3, oborivši ukupno 3.224 čunja, 91 više od suparnika. Najraspoloženiji u pobjedničkoj momčadi bio je Tomislav Barjaktarić s 570, a u poraženoj Dario Kafol s 598 srušenih čunjeva.

Policajac je sinoć na kuglani Klek u Ogulinu sa 6:2 nadigrao Velebit II iz Otočca. Ogulinci su srušili ukupno 3.206 čunjeva, 7 više od gostiju, a najbolji u njihovoj ekipi bio je Anton Marković s 582 oborena čunja.

Karlovački Željezničar je u Delnicama s 5:3 slavio protiv domaćeg Goranina, oborivši ukupno 3.246 čunjeva, 52 više od domaćina. Prvo ime pobjede Karlovčana bio je Božidar Kušec s 561 srušenim čunjem.

Obrtnik je danas u Otočcu izgubio od domaće momčadi Karlobaga rezultatom 5:3. Ogulinci su srušili ukupno 3.178 čunjeva, 70 manje od domaćina, a najbolji u njihovoj ekipi bio je Marinko Magdić s 565 oborenih ‘drva’.

Sezonu su na kuglani Azelija u Ozlju večeras zatvorili Kupa i Mostanje 1949. Karlovčani su pobijedili 5:3, oborivši ukupno 3.337 čunjeva, 33 više od domaćina. Najraspoloženiji u ozaljskim redovima bio je Ivan Pavlić s 567, a u karlovačkim Davor Celinščak s 587 srušenih čunjeva.

Korana je osvojila naslov s 32 boda, dva više od Karlovca, Željezničara i Mostanja 1949, Kupa je šeta s 25, Stara hiža osma s 18, a ligu bi trebali napustiti Goranin iz Delnica, te ogulinski klubovi Policajac i Obrtnik.

Pročitajte i ovo

VESLANJE

Ema Hodak državna prvakinja u samcu za kadetkinje A, Izabela Poljančić doprvakinja u istoj disciplini