Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Karlovac SRETAN ROĐENDAN, KARLOVČE Podijeli

Korona je pobjedila: Karlovac za 441. rođendan ostao bez Rođendanskog bala

Jutros nije bilo ni budnice, a neće biti ni svečane sjednice Gradskog vijeća. No, manja svečanost održat će se na Staorm gradu

Strah od koronavirusa, želja da se zaštiti građane, puno posla s novim mjerama ili nešto četvrto tek sve su to razlozi zbog kojih Karlovac na svoj 441. rođendan neće imati Rođendanski bal.

Tako je prvi puta nakon točno jednog desetljeća prekinuta tradicija plesanja valcera točno u 20 sati na središnjem gradskom trgu. Svake godine broj parova povećavao se za broj godina koje je Karlovac slavio. Na prvom balu tako je plesao 431 par, a ove je trebao 441. Zbog koronavirusa mjesta su se polako punila, a bi li se sva i popunila nikada nećemo saznati jer nakon što se krajem prošlog tjedna epidemiološka situacija u Hrvatskoj pogoršala, gradski Stožer otkazao je Rođendanski bal.

Manja svečanost za gradske vijećnike na Starom gradu

Otkazana je i ranojutarnja budnica gradskim ulicama, svi koncerti, radionice… Ipak, gradski oci i gradski vijećnici danas će u 10 sati obilježiti Dan grada. Svečane sjednice neće biti u Zorin domu tek svečanost na Starom gradu na kojoj će biti dodijeljena gradska priznanja, a gradonačelnik će reći što se radilo u proteklih godinu dana.

Foto: Arhiva

Pročitajte i ovo

MOST ZA RAZVOJ GAZE

Most Gaza – Banija nije izmišljotina: Isplaniran je još 1959., a i sada je u GUP-u Karlovca