Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Život VIRUS KOD NAJUGROŽENIJIH Podijeli

Korona u domu za starije u Karlovcu: Kod tri korisnice potvrđen COVID-19

Stacionarni dio doma odmah odvojen od stambenog dijela. Korisnici ne smiju izlaziti iz soba

Tri korisnice Doma za starije osobe Sv. Antun u Karlovcu zaražene su koronavirusom. Potvrđeno je to jučer nakon što su testirane zbog povišene temperature.

Kako nam je rekla ravnateljica doma Štefica Ljubić Mlinac, jedna već jučer prebačena u karlovačku bolnicu, a preostale dvije će biti tijekom današnjega dana.

U Domu je ukupno 221 korisnik, a zaražene korisnice bile su u stacionaru u kojem je smješten 81 korisnik i koji je od jučer odvojen od stambenog dijela doma.

Sumnja u koronavirus postavljena je tijekom redovitog jutarnjeg mjerenja temperature. U domu su sami uzeli uzorke jer su za to obučeni. Zbog lošijeg stanja jedna je korisnica odmah prebačena u bolnicu. Pozitivni nalazi za sve tri žene stigli su jučer tijekom poslijepodneva

U stacionar ne smije nitko bez zaštitne opreme. Svi će tamo biti testirani već danas. Ostali korisnici, u stambenom dijelu, ne smiju izlaziti iz svojih soba.

Svi, i korisnici i djelatnici, bit će testirani, ali prioritetno će se testirati one koji su u stacionaru gdje se virus i pojavio.

U samoizolaciji je i oko 15 zaposlenih koji su bili u posljednja dva dana u kontaktu sa zaraženim ženama.

Dom je rad organizirao s preostalim djelatnicima, a u ispomoć su povukli i četiri zaposlenika koji rade njegu u kući. Ravnateljica kaže da će iduća dva tjedna dostava hrane vanjskim korisnicima biti nastavljena, ali će se obustaviti pomoć u kući.

Pročitajte i ovo

MLADI U AKCIJI

Čiste šumu, skupljaju hranu i potrepštine za životinje, realiziraju projekte. Dugorešku Donju školu epidemija ne zaustavlja