Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  8C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Karlovac Život Podijeli

‘Korupcija mora iseliti iz Hrvatske!’

I u ovom slučaju, a četvrti je kojim se Udruga ‘Zviždač’ bavi, inspekcija nije dobro reagirala, kazala je Balenović, i pozvala ministra Dragana Primorca da preispita rad ravnatelja Prosvjetne inspekcije Marijana Kajmaka. Zatražila je i Kajmakovu odgovornost zbog, kako je rekla, ‘opstruiranja rada škola loše provedenim inspekcijama, kao i za tešku sudbinu ‘Zviždača’. Kajmak nas je izigrao u ‘slučaju Mrzljak’! […]

I u ovom slučaju, a četvrti je kojim se Udruga ‘Zviždač’ bavi, inspekcija nije dobro reagirala, kazala je Balenović, i pozvala ministra Dragana Primorca da preispita rad ravnatelja Prosvjetne inspekcije Marijana Kajmaka. Zatražila je i Kajmakovu odgovornost zbog, kako je rekla, ‘opstruiranja rada škola loše provedenim inspekcijama, kao i za tešku sudbinu ‘Zviždača’.

Kajmak nas je izigrao u ‘slučaju Mrzljak’!

Na pitanje kako to da je Kajmak zajedno sa ‘Zviždačima’ objavio vijest o smjeni ravnatelja dugoreške srednje škole, Balenović je odgovorila da je nevjerojatno dugo trajalo nagovaranje Kajmaka da sjedne za stol s Udrugom. A u slučaju Mrzljak, kaže, taj isti Kajmak ih je izigrao.

Balenović je danas čestitala Novković Mihaliću na građanskoj hrabrosti. On je, podsjetimo, jučer izjavio da je dao otkaz u školi ‘Turanj’, nakon što više nije mogao izdržati pritisak dvojice profesora, koji su ga prislili da uzme nove udžbenike iz informatike, a potom i prijetili da će ga tući ako progovori. Za njih i on i Balenović traže primjerene kazne.

Novković Mihalić kaže i da u mjesec dana, od kako je cijeli slučaj prijavio policiji, s njim iz policije nitko nije razgovarao. A ono što mu se čini tragičnijim, jest činjenica da prijateljima mora objašnjavati zašto je protiv mita i korupcije. 

‘Zviždači’ će vratiti moral i poštenje u Hrvatsku

‘Zviždači’ će u Hrvatsku vratiti moral i poštenje, naglasila je Balenović, najavivši neke od odredbi novoga Zakona o zviždačima, koji je u pripremi. Na pitanje novinara kako tumači obrazloženje prosvjetne inspekcije da nije otišla u nadzor škole ‘Turanj’ zato jer je cijelu stvar preuzela policija, Balenović je kazala da je to prebacivanje loptice.

‘Zašto u školu zajedno nisu ušli i policija i inspekcija i Udruga ‘Zviždač’? Svi moramo u borbu protiv korupcije’, rekla je Balenović, jer kaže da će u suprotnom u Hrvatskoj korupcija postati nešto što je dopustivo i normalno.

‘Sada kažemo da je korupcija naše cvijeće, naš ponos. Skoro da ćemo se početi kleti: ‘Tako mi korupcije’. Ali tako neće biti, tako mi korupcije, vjerujte mi. Neće tako biti, korupcija će iseliti iz Hrvatske!’, zaključila je Balenović.

Pročitajte i ovo

OVO JE BILO BRZO

Mandić: Skinut ćemo točku o imenovanju vijeća za potrošače, nije to kozmetika