Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Sport STRELJAŠTVO Podijeli

Kotur brončani na Prvenstvu Hrvatske, ekipa Karlovca srebrna, Filip Maletić kadetski državni prvak

Laura Turić iz Karlovca osvojila je mlađekadetsku broncu, kao i kadetska ekipa Karlovca.

Zlato, srebro i tri bronce osvojili su naši županijski strijelci na prvenstvima Hrvatske održanima proteklog vikenda u Osijeku. Filip Maletić iz Duge Rese okitio se naslovom kadetskog državnog prvaka u gađanju zračnom puškom, dok su ostale medalje otišle u Streljački klub Karlovac.

Na Prvenstvu Hrvatske u gađanju serijskom VK puškom PAP 7,62 mm i serijskom VK puškom 7,9 mm na 100 metara u Karlovac su otišle dvije medalje. U disciplini serijska VK puška PAP 7,62 mm za seniore pojedinačno, u finale su se plasirali Siniša Kotur kao drugoplasirani te Miško Kokalović kao osmi. Na koncu je Kotur osvojio broncu s 359.0 krugova, a Kokalović je ostao osmi. U ekipnom dijelu iste discipline, u konkurenciji pet ekipa, Karlovčani su osvojili srebro s ukupno 787 pogođenih krugova. Uz Kotura i Kokalovića, za ekipu je još pucao Damir Miholić.

Na Prvenstvu Hrvatske u gađanju serijskom zračnom puškom za kadetkinje i kadete najveći uspjeh polučio je Dugorešanin Filip Maletić. U disciplini 10 metara zračna puška u finale je ušao kao drugoplasirani sa 191 pogođenim krugom, a onda je odličnim nastupom u finalu osvojio naslov državnog prvaka s 287.0 krugova. Ekipa Karlovca, za koju su nastupili Franko Kraljik, Sebastian Lucijanić i Luka Kokalović, u ekipnom je dijelu natjecanja, u konkurenciji 14 ekipa, osvojila broncu s 550 pogođenih krugova. Broncom se okitila i Laura Turić iz Streljačkog kluba Karlovac u zračnoj pušci kod mlađih kadetkinja sa 183 pogođena kruga.

Dugorešani i ‘policajci’ najbolji u polufinalu Kupa za III. regiju

U Dubravi je održano polufinale Kupa za III. regiju (10 metara pištolj i puška). U zračnoj pušci, u konkurenciji 6 strijelaca, Tvrtko Vrcić iz Streljačkog kluba Duga Resa bio je najbolji sa 613.8 krugova, Maletić četvrti sa 605.4, a Matej Merkaš peti sa 601.3 kruga. U konkurenciji dvije ekipe Dugorešani su osvojili 1. mjesto s 1820.5 krugova. U zračnom pištolju, među 11 strijelaca, Matija Cindrić iz karlovačkog Policajca bio je najbolji s 564 kruga, a njegovi klupski kolege Vlado Cindrić i Slavko Matanić drugi s 562, odnosno peti s 534 kruga. Posljednje tri pozicije zauzeli su stijelci Karlovca: Davor Radusinović s 516, Kristijan Vusak s 508 i Tihomir Trgovčić s 501 krugom. U ekipnom dijelu natjecanja nastupile su tri ekipe – Policajac je bio prvi s 1660, a Karlovac treći s 1525 pogođenih krugova.

U finale Kupa plasirat će se 30 najboljih strijelaca pojedinačno te 8 najboljih ekipa, a svi sudionici bit će poznati nakon okončanja polufinalnih natjecanja u svih šest regija.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

SNAGA VJEŠTINA

EU novcem revidirana stručna praksa na dva stručna studija Veleučilišta u Karlovcu