Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Županija OBRANA OD POPLAVA Podijeli

Krajem svibnja počinje izgradnja nasipa od željezničkog mosta do Brodaraca, a do kraja godine možda i na Logorištu

Najavljeno je i čišćenje nakupina pijeska iz rijeka

Krajem svibnja počet će izgradnja pravog nasipa od željezničkog mosta do Brodaraca kao prva faza konačnog rješenja obrane od poplave Karlovca.

Izjavio je to gostujući u programu Radio Mrežnice generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković. Uz Đurokovića, u programu Radio Mrežnice gostovao je i ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić.

Konačno imamo sve projekte, ide se prema tome da obrana od poplave postane strateški projekt Republike Hrvatske, pa je tako izgradnja nasipa prva mjera koja iz tog plana počinje i na kojem smo mukotrpno radili s Gradom Karlovcem, Karlovačkom županijom i Ministarstvom zaštite okoliša, dodao je Đuroković.

-Za nasipe na Logorištu i Maloj Švarči postoje lokacijske dozvole, naručeni su glavni i izvedbeni projekti, a bude li sve išlo po dinamici, možda do kraja godine počinu i radovi na izgradnji trajnog nasipa na Logorištu. Box barijere izdržat će i moraju do izgradnje trajnog nasipa, dodao je Đuroković.

Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić za Radio Mrežnicu kaže da je cjelokupni projekt zaštite županije od poplava traži rješavanje oko 11 tisuća katastarskih čestica. – Taj proces izvlaštenja želimo unaprijediti, pa razmišljamo i o zakonskom rješenju koje bi to omogućilo, rekao je Ćorić. Želimo iskoristiti operativni program, tj. europski novac kojeg želimo povući, da taj sustav obrane od poplava bude gotov do 2023. godine, odnosno da najveći dio posla bude tada napravljen.

Dodao je i da će se čistiti nakupine pijeska u rijekama, te najavio pročišćavanje rijeka na našem području.

 

Pročitajte i ovo

KORONA FREE ŽUPANIJA

U Karlovačkoj županiji više nema oboljelih od koronavirusa