Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija LOVAČKE POTPORE Podijeli

Kriza “udarila” i na lovce. Spasit će ih sredstva dobivena na natječaju Karlovačke županije

Bit će za nabavu sitne divljači, remize, hranu, lovačke domove, edukaciju…

Više od 578 tisuća kuna bit će uloženo u lovstvo Karlovačke županije, točnije za projekte koje je na natječaj prijavilo 45 lovoovlaštenika.

-Sukladno raspisanom natječaju, dobivnim novcima lovačka društva će: nabavljati novu divljač, pogotovo fazansku, obnavljati lovno – tehničkih objekata, graditi remize i prihranjivati divljač, održavati lovačke domove, graditi hladnjače za meso, educirati lovce, rekao je predsjednik Lovačkog saveza Karlovačke županije Vinko Pavlić.

Koronakriza ostavila je traga i na lovstvo. Najbolje to zna čak 2770 lovaca koji djeluje u Karlovačkoj županiji. Zato Pavlić napominje kako će ih ovaj natječaj spasiti.

-Pad lovnog turizma i prihoda lovačkih udruga bit će smanjen ove godine za preko 70 % i lovačka društva bi se našla u teškoj situaciji. S obzirom da je županija raspisala ovaj natječaj iz sredstava lovozakupnine, velika većina se javila, zadovoljila kriterije i spasit će se u ovoj godini što se tiče održavanja lovstva na području naše županije, dodao je Pavlić.

Maksimalna potpora je 40 tisuća kuna.

Karlovačka županija iduće će godine za lovstvo dobiti značajno manje novca zbog drugačijeg izračuna lovozakupnine. No, županica Martina Furdek Hajdin kaže da će pokušati lovozakupnicima i lovcima i u 2021. osigurati dovoljno sredstava.

Pročitajte i ovo

PROČITAJTE RASPORED

Idući tjedan reciklažno dvorište opet na terenu: Prvo na raspolaganju u Mahičnu i Pokupskoj dolini