Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -4C° Karlovac

 • weather-image

  -5C° Duga Resa

 • weather-image

  -6C° Ogulin

 • weather-image

  -4C° Ozalj

 • weather-image

  -5C° Slunj

Karlovac GRAD KARLOVAC Podijeli

Kroz EU projekt “Učimo, radimo, živimo” 25 nezaposlenih i marginaliziranih Karlovčana dobiva šansu za zaposlenje

Njihovo osposobljavanje počinje ove jeseni i trajat će godinu dana

Ukupno 25 nezaposlenih osoba, pripadnika marginaliziranih skupina, dobit će novu priliku kroz projekt Grada Karlovca “Učimo, radimo, živimo”.

Do rujna 2020. godine učit će kako izraditi životopis, razgovarati s poslodavcima, pisati zamolbe za posao i slično. Istovremeno dodatno će se educirati u nekom od deficitarnih programa, a uz njih dodatnu edukaciju proći će i petero stručnjaka iz sektora socijalnog rada.

Ovim projektom dokazujemo još jednom našu društvenu i socijalnu osjetljivost rekla je na predstavljanju projekta zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić.

– Podrška ljudima u procesu zapošljavanja je izuzetno važna, a edukacija stručnjaka u tom području može dati dodatnu kvalitetu. I ovim projektom dokazujemo da pratimo što se dešava i da nam je uistinu cilj da se što više ljudi zaposli, da se broj nezaposlenih smanji prvenstveno vodeći brigu o onima koji su marginalizirani, dugotrajno nezaposleni, Romi, beskućnici i svi oni kojima je potrebna dodatna društvena pomoć.

– U tome, provođenju aktivnosti, imat ćemo suradnju i sa Centrom za socijalnu skrb Karlovac,  Savezom udrga osoba s invaliditetom i sa Ženskom grupom Korak. Dakle, radit ćemo na tome da osnažimo 25 osoba da se vrate na tržište rada, dodala je gradska pročelnica Marijana Tomičić.

Dok su već započele edukacije stručnjaka, ovoga ljeta bit će objavljen i javni poziv za nezaposlene koji žele sudjelovati u ovom projektu. On je u stopostotnom iznosu financiran iz Europskog socijalnog fonda s 541-om tisućom kuna i traje do rujna 2020. godine. Osposobljavanje kandidata počet će tako ove jeseni i trajati godinu dana.

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

Pročitajte i ovo

ČISTOĆ(KA)

Građani zadovoljni karlovačkom Čistoćom: Dečki rade dobar posao, ali previše naplaćuju