Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Županija BOJICE Podijeli

Krupa i Aquatika izdali dvojezičnu bojanku

Slikar Krupa poziva svakog zainteresiranog da njegov rad (i u boji i crti) nadopuni i izmijeni prema svojem nahođenju i tako postane ravnopravan suautor umjetničkog djela

Jedini isključivo slatkovodni akvarij u Republici Hrvatskoj i regiji, karlovačka Aquatika i akademski slikar prof. Alfred Freddy Krupa udružili su snage u iznimno interesantnom izdavačkom pothvatu.

Radi se o dvojezičnoj (Hrvatski i Engleski) bojanki za sve uzraste tj.sve generacije pod nazivom “Slikajte i crtajte sa mnom!” koja predstavlja originalnu kombinaciju klasične umjetničke/grafičke mape i bojanke/crtanke.

U njoj slikar Krupa poziva svakog zainteresiranog da njegov rad (i u boji i crti) nadopuni i izmijeni prema svojem nahođenju i tako postane ravnopravan suautor umjetničkog djela.

Uz Krupin potpis predviđeno je mjesto za potpis “sustvaratelja”, a kako je svaki list otisnut zasebno takav novi rad može se i vrlo lako uramiti.

Originalni radovi temeljem kojih je oformljena mapa biti će izloženi prilikom službenog predstavljanja bojanke u izložbenom prostoru Aquatike, a u sklopu programa obilježavanja dana Grada Karlovca u mjesecu srpnju.

Alfred Freddy Krupa (1971.), međunarodno priznati multidisciplinarni vizualni umjetnik poznat i kao pionir slikarskog pokreta New Ink Art na Zapadu, izradom i objavom umjetničkih publikacija tj. knjiga umjetnika (artists books) bavi se još od 1994.godine.

Njegove takve publikacije nalaze se u nekima od najvažnijih muzejskih zbirki svoje vrste uključujući one Muzeja moderne umjetnosti u New Yorku (MoMA), Franklin Furnace/Pratt Instituta u New Yorku, Tate Gallery u Londonu, Muzeja suvremene umjetnosti (Zbirka RARA) u Zagrebu (MSU) i drugima.

Aquatici je ovo jubilarna 10. publikacija.

Pročitajte i ovo

NASTAVNO O PRIJEVOZU

Brzi odgovor Grada na temu prijevoza u Karlovcu: Na raspravu smo spremni, pozivamo sve vijećnike da nam dostave svoje prijedloge