Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Karlovac KRUPA U LONDONU Podijeli

Krupa nakon Pariza izlagao u Londonu i opet nagrađen u Kini

“Žudnja” na prvoj međunarodnoj izložbi erotske umjetnosti u Londonu – Erotic Art London 2018

Nakon nedavnog zapaženog izlaganja aktova na Međunarodnom salonu u Parizu u Galerie de Nesle, karlovački slikar Alfred Freddy Krupa svoj je rad u tušu („Craving-Žudnja”) predstavio i na prvoj međunarodnoj izložbi erotske umjetnosti u Londonu – Erotic Art London 2018 u Copeland Gallery. Istovremeno Krupa je u Shanghaiju osvojio prvu nagradu na slikarskom natjecanju.

Uz Krupu među ostalima na izložbi u Londonu, koju neki umjetnički magazini (Widewalls) karakteriziraju kao jedinstvenom („A One-of-a-Kind Exhibition”) i „izvanrednom” („outstanding exhibition”) predstavili su se i Bob Bentley dobitnik nagrade BAFTA (Britanska akademija filmske i televizijske umjetnosti) i američki fotograf Roy Stuart čijih je pet monografija legendarni izdavač Taschen prodao u više od 500.000 primjeraka.

Istovremeno Krupa je u Shanghaiju osvojio prvu nagradu na slikarskom natjecanju koje je povodom Kineske godine psa organizirala tvrtka Inkston – vodeći dobavljač visoko kvalitetnog tradicionalnog orijentalnog umjetničkog pribora i materijala iz Kine. Pas tradicionalno simbolizira ljubav i vjernost, a ovo je godina „žutog zemljanog psa”.

Krupi je ovo druga nagrada u Kini za njegovu modernu europsku interpretaciju orijentalnog slikarstva tušem. Prvu je osvojio 2013. godine u Anshanu na međunarodnoj izložbi kineske kaligrafije i slikarstva tušem (ujedno i kao prvi slikar s područja bivše Jugoslavije) sa svojim svitkom „Radićeva ulica u Karlovcu”.

Pročitajte i ovo

LIJEP USPJEH

Ivan Tomislav Cvitešić i Mia Cvitak pobjednici prvog HAWaton natjecanja u Hrvatskoj