Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Život JOŠ JEDNA NAGRADA Podijeli

Krupi nagrada japanskog udruženja za slikarstvo tušem

Nastavak je ovo priznanja za karlovačkog slikara

Hrvatskom akademskom slikaru i profesoru crtanja i slikanja Alfredu Freddyu Krupi dodijeljena je Nagrada Japanskog nacionalnog udruženja za slikarstvo tušem (Japan Ink Painting Society Artist Award).

Godišnja ICCPS izložba tradicionalno se održava u Kini, međutim ove godine to nije moguće zbog ograničenja uvjetovanih COVID-19 u Kini, pa je ona organizirana online, kao i prošle godine.
Interesantan je podatak da ove godine Krupa obilježava 10 godina članstva u sjevernoameričkom ogranku  Međunarodnog društva za kinesku kaligrafiju i slikarstvo tušem.

Krupa je 2013. godine izlagao na ovoj izložbi u Anshanu u Kini i njegov rad “Radićeva ulica u Karlovcu” nagrađen je Posebnom nagradom stručnog vijeća (Councillor Special Prize), zašto je primio i čestitku tadašnjeg Predsjednika RH Ive Josipovića. Danas je taj nagrađeni rad u fundusu Kabineta grafike HAZU u Zagrebu.
2021. godine “Kupa u Ladešićima” donijela mu je New Ink-Painting Art Award (Nagrada za moderno slikarstvo tušem).

Ranije ovaj mjesec Krupa je nagrađen uključenjem na Zlatnu listu najboljih suvremenih umjetnika za 2022. godinu u organizaciji izraelskog Art Market Magazina (u suradnji sa američkim Redwood Art group, njemačkim Discovery Art Fair i talijanskim Firentinskim biennalom) i kao takav je predstavljen na frankfurtskom sajmu umjetnosti Discovery Art Fair 3.- 6.11.
Krajem svibnja osvojio je i 1. nagradu na međunarodnoj izložbi International Art Awards New Generations – Miami Edition.

Pročitajte i ovo

O SOCIJALISTIČKIM SPOMENICIMA

Izložba “Na Kordunu spomenik do spomenika” od sutra u karlovačkoj Gradskoj knjižnici