Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Sport SPORTSKI PRORAČUN Podijeli

KŠZ usvojila plan izdvajanja sredstava za sport za 2021. godinu u iznosu od 8 milijuna i 240 tisuća kuna

U prijedlogu za 2021. godinu povećana je stavka izdvajanja za prioritetne i klubove prve grupe.

KARLOVAC – Karlovačka športska zajednica na online skupštini usvojila je plan sredstava za sufinanciranje Javnih potreba u sportu Grada Karlovca u 2021. godini i prema Gradskom vijeću uputila prijedlog ‘težak’ 8 milijuna i 240 tisuća kuna.

Blago je to povećanje u odnosu na ovu godinu, koje bi, prema mišljenju krovne karlovačke sportske organizacije, trebalo gradskim klubovima osigurati određenu stabilnost u nadolazećoj 2021. godini. Trenutno je još u potpunosti neizvjesno kako i kada će započeti drugi dio sezone za veći dio natjecatelja po klubovima, posebno u mlađim kategorijama, a normalizira li se situacija s pandemijom koronavirusa, svi se nadaju da će doći i do povećanja sredstava namijenjenih sportu tijekom sljedeće godine.

U prijedlogu proračuna za 2021. godinu povećana je stavka izdvajanja za prioritetne i klubove prve grupe, a osigurana su sredstva za troškove treninga i natjecanja, sufinanciranje sportskih manifestacija, režijske troškove objekata klubova koji imaju vlastite prostore za trening, liječničke preglede sportaša i troškove prijevoza te stipendije vrhunskim sportašima. Predviđena je i pomoć klubovima kroz osiguranje dodatnih trenera na određeno radno vrijeme i to kroz cijelu godinu, s blagim povećanjem iznosa za plaće za sve trenere, uključujući i profesionalne. Planirana su i dodatna sredstva za klubove kao djelomična pomoć za one koji su ostali bez dijela prihoda, iako nisu sukladna očekivanjima nekih klubova jer su ograničena ukupnim iznosima.

Predsjednik KŠZ-a Željko Šančić informirao je članove skupštine o Strategiji razvoja sporta Grada Karlovca od 2021. do 2028. godine, koja je završena i nalazi se na dnevnom redu za usvajanje pred Gradskim vijećem.

U članstvo je primljen Malonogometni klub Radnik futsal, čija se ženska seniorska ekipa natječe u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi.

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Rukometaši Karlovca poraženi u Sesvetama, ali vrlo dobro parirali domaćem premijerligašu