Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Život TUŽNA KUĆA Podijeli

Kuća književnice Dragojle Jarnević u Karlovcu čeka suglasnost suvlasnika za uklanjanje: Dva suvlasnika ZA, tri ne reagiraju

Pet je vlasnika kuće koja je nakon potresa dobila crvenu naljepnicu

Kuća hrvatske književnice Karlovčanke Dragojle Jarnević 210 godina nakon njenog rođenja čeka suglasnost dijela suvlasnika kako bi se napravio elaborat i pokrenuo zahtjev za uklanjanje opasnog objekta ili dijelova objekta.

U otužnom je stanju, a radi se o etažiranom objektu u privatnom vlasništvu pet fizičkih osoba, kažu u Gradu Karlovcu. Ima četiri poslovna prostora i stambeni dio na prvom katu, a jedan poseban dio nekretnine opterećen je i ovršnim pravom zaloga iznad 100 tisuća kuna. Inače, prije pet godina službena procjena vrijednosti kuće Dragojle Jarnević iznosila je 297 tisuća kuna. U potresu je kuća oštećena i dobila je crvenu naljepnicu.

U Gradu Karlovcu kažu da su prije godinu dana obavijestili vlasnike da se bočna strana objekta mora ograditi, no oni se nisu očitovali niti su objekt ogradili. Zato je to učinio Grad Karlovac. Ponovno su se obratili svim vlasnicima navodeći da postoji mogućnost izrade elaborata i pokretanja zahtjeva za uklanjanje objekta ili njegovih dijelova od strane Grada, poslane su požurnice, a rezultat je da su dva suvlasnika dala suglasnost. Tri se do danas nisu očitovali pa Grad ne može naručiti elaborat procjene stanja za uklanjanje zgrade.

 

 

Pročitajte i ovo

SUPER

Orlovačke dječje igre okupile brojne mališane