Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Karlovac KAKAFE NA ZVJEZDANOM LJETU Podijeli

Kultura je za sad pobijedila koronu: Na 7. Karlovačkom kazališnom festivalu 19 besplatnih programa

Predstave, koncerti, radionice… od 24. lipnja do 8. srpnja tj. do Dana grada na tri lokacije

Niti manje novca niti koronavirus nisu zaustavili ovogodišnje 7. izdanje Karlovačkog kazališnog festivala – KaKaFe. Sve do 13. srpnja Karlovčani će moći uživati u čak 19 besplatnih programa, najavljeno je na konferenciji za novinare u Gradskom kazalištu Zorin dom.

Program počinje već večeras u 21 sat u Glazbenom paviljonu.

– Ugostit ćemo monodramu Ivana Ožegovića “10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života”. Jedna vrlo zgodna predstava koja govori kako glazba utječe na naš život. Ono što moram istaknuti je da je ulaz na sve naše programe besplatan i da na one koji će se održavati u kazalištu, gosti moraju na vrijeme podići ulaznice, najavila je ravnateljica Irena Božičević.

Osim u Glazbenom paviljonu KaKaFe će se održavati i na Košarkaškom igralištu Šanac te u Zorin domu. Već ove subote Dramski studio izvest će još jedan Improkaz.

– To je jedan od oblika interaktivnog kazališta gdje jednako publika sudjeluje kao izvođači sa svojim idejama, prijedlozima. Znači, izvođači nemaju nikakav unaprijed pripremljen tekst, nemaju nikakav okvir priče, uloge podijeljene, nego se sve odvija na licu mjesta, pojasnila je Ivana Paljug.

49. izvedba Karlstadt Kunst Cabareta

Slijede u nedjelju od 11 sati Bajka o ribaru i ribici, a navečer 49. izvedba Karlstad Kunst cabareta u Šancu. U ponedjeljak, 29. u paviljonu u 21 sat bit će održan jazz koncert. Treba izdvojiti i izbornu nedjelju 5. srpnja kada će biti izvedeno pet programa kroz cijeli dan. Kruna će biti plesna predstava Nuspojavus Karlovačke plesne reprezentacije u 22 sata u Šancu.

-To je informativna, zabavna plesna predstava. S obzirom da one nisu baš česte i popularne nadam se da će pomoći u popularizaciji plesnih predstava,  rekao je jedan od četvero autora Goran Koprenica.

Od 10. do 12. srpnja u Karlovcu će se održati i 7. Hrvatska flautistička akademija. Bit će to mini izdanje bez međunarodnih sudionika, naglasio je Petar Ćurić. Svi koncerti i edukacije su također besplatne.

-Neće biti onoga po čemu smo bili poznati – 20, 30 flautista na pozornici zajedno sviraju. Toga neće biti ove godine jer se moramo pridržavati mjera. Dođite, slobodan je ulaz, nema kotizacija, recite prijateljima, susjedima i ako ne svirate flautu, možda ćete nakon toga vikenda poželjeti svirati.

KaKaFe završava na Starom placu na 441. rođendan Karlovca, 13. srpnja velikim koncertom Klape Hrvatske ratne mornarice Sv. Juraj i orkestra HRM-a. Detalji programa nalaze se na stranicama Zorin doma i Zvjezdanog ljeta.

Pročitajte i ovo

PRIPREMITE SE

Radovi na Jamadolu i Sisvete: Prema groblju vozite oprezno i očekujte gužve