Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Život POŠTO KVADRAT? Podijeli

Kvadrat stana u Karlovcu u prosjeku 985 eura, za kvadrat kuće 640 eura

Dubrovnik je i dalje na vrhu najskupljeg grada u Hrvatskoj s najskupljim “kvadratima”

Kvadrat stana u Karlovcu prosječno košta 985 eura, a kvadrat kuće 640 eura, a s ovim cijenama Karlovac se nalazi u donjem dijelu ljestvice hrvatskih gradova po cijeni nekretnina.

Pokazuje to najnovije istraživanje Njuskalo.hr.

Prema novom istraživanju Njuškala, provedenom na uzorku od 164 tisuće aktivnih oglasa u studenom 2019. godine, cijene nekretnina u Hrvatskoj pokazuju porast od 6 posto na godišnjoj razini dok je prema studenom pretprošle godine zabilježen rast cijena veći od 12 posto. Na godišnjoj razini cijene stanova u Hrvatskoj su rasle za gotovo 8 posto, dok su cijene kuća rasle za 4 posto. Rast cijena stanova je još izraženiji kada trenutne cijene uspoređujemo sa onima iz 2017. Tako su unazad 48 mjeseci stanovi u Hrvatskoj poskupjeli za 17 posto, dok su kuće bilježile skok traženih cijena za 9 posto.

I dalje se na uvjerljivom prvom mjestu po cijeni nekretnina nalazi Dubrovnik. Tamo je u studenom prosječna tražena cijena kvadrata stana iznosila 3.941 euro, dok je kvadrat kuće s dvorištem prosječno koštao 4.722 eura. I Split, koji se nalazi na drugom mjestu po cijenama nekretnina u najvećim hrvatskim gradovima, ima prosječno skuplje kvadrate kuća od stanova. Tako je u prošlom mjesecu tamo prosječna tražena cijena kvadrata stana iznosila 2.909 eura, dok je kvadrat kuće prosječno bio skuplji za oko 8 i pol posto, odnosno iznosio je 3.157 eura. Istovremeno, u Zagrebu je prosječna tražena cijena kvadrata stana iznosila 2.083 eura, dok je kvadrat kuće s dvorištem prosječno vrijedio 1.365 eura.

Pročitajte i ovo

TVOJA PRILIKA

Tvrtka Kelteks traži osobe za radno mjesto ‘Proizvodni radnik (m/ž)’