Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  4C° Karlovac

 • weather-image

  4C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  4C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Crna kronika ČEKA SE Podijeli

Lampioni porušeni zbog parkinga? Dožupan Mihajlović tvrdi: Nije do nacionalne netrpeljivosti, do gluposti je

Neslužbene informacije navode da bi uzrok mogla biti ogorčenost zbog parkirališnog prostora

Lampione koji su pred Dan sjećanja postavljeni u Krnjaku, na nogostupu uz osnovnu školu, porušila je automobilom osoba čiji potez dožupan Dejan Mihajlović (SDSS) naziva – glupošću. Ipak, zahvalan je policiji na brzom postupanju i kako je rekao na županijskoj skupštini, pronalasku počinitelja.

Mihajlović je otklonio mogućnost da je čin imao veze s nacionalnom netrpeljivošću.

-Radi se o gluposti, no još jedanput osuđujem sve takve ispade jer je ljudski zapaliti lampion za svaku žrtvu, rekao je Mihajlović.

Podsjetimo, i na  nedavnoj sjednici županijske skupštine, vijećnik Domovinskog pokreta Dejan Goršćak upitao je dožupana za nacionalne manjine  zašto nije reagirao na događaj i porušene lampione upaljene u čast žrtvi Vukovara. Mihajlovićev komentar bio je da ih osuđuje i naziva ispod minimuma svake ljudskosti i korektnosti, a zahvalio je i Policijskoj postaji Vojnić na brzoj reakciji i pronalasku počinitelja.

No, policija još službeno ne potvrđuje djelo niti počinitelja, odnosno još se čeka završetak slučaja da bi se “crno na bijelo” moglo reći – to je to. Tada bi, pokaže li se da imaju “štofa”, mogli podnijeti kaznenu prijavu za remećenje javnog reda i mira.

Neslužbeno, može se čuti da se rušenje lampiona dovodi u vezu s muškarcem čiji je razlog takvog postupanja navodno ogorčenost vezana uz parkirališna mjesta blizu škole pa su lampioni “pobrali” u to ime. Je li to doista tako, najbolje zna on sam.

Pročitajte i ovo

NIMALO SRAMA NI LJUDSKOSTI

S dugoreškog groblja ukrali nadgrobnu brončanu ploču