Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Sport STRELJAŠTVO Podijeli

Laura Turić dvostruka državna prvakinja kod mlađih kadetkinja, Karlovčanima i Dugorešanima ukupno 11 odličja

Mlada Karlovčanka u disciplini 3×10 metaka za mlađe kadetkinje nije imala konkurenciju, dok su juniorke i kadeti Karlovca ekipne srebrne medalje osvojili u konkurenciji još samo jedne ekipe.

Karlovački i dugoreški strijelci osvojili su ukupno 11 odličja na Prvenstvu Hrvatske u gađanju serijskom malokalibarskom puškom na 50 metara za juniore i kadete, održanom proteklog vikenda u Zagrebu, a Laura Turić iz Streljačkog kluba Karlovac okitila se s dva naslova državne prvakinje.

U juniorskoj konkurenciji naši su predstavnici izborili srebro i tri bronce. U disciplini 3×20 metaka, u kojoj je bilo 14 natjecatelja, Filip Maletić iz Streljačkog kluba Duga Resa je bio peti u kvalifikacijama, a isto mjesto zauzeo je i nakon finalnog gađanja s 558.5 pogođenih krugova. U poretku mlađih juniora osvojio je 4. mjesto u konkurenciji 12 stijelaca s 472 kruga, deset manje od brončane Dore Čilaš iz solinskog Dalmacijacementa.

U disciplini 40 metaka ležeći, u konkurenciji 16 natjecatelja, Maletić je u kvalifikacijama bio peti, a nakon finala je osvojio 6. mjesto sa 427.1 krugom, no u konkurenciji 14 mlađih juniora osvojio je brončanu medalju s 345 krugova, iza predstavnika zagrebačkog Medveščaka Đure Hameršaka s 365 i Mihaela Lozića s 360 pogođenih krugova.

Kod juniorki u istoj disciplini, u konkurenciji 8 natjecateljica, Laura Turić iz Karlovca je u kvalifikacijama bila treća, a njezine klupske kolegice Lana Furač i Sara Gojak četvrta i osmoplasirana. Nakon finalnog gađanja Turić je osvojila broncu sa 448.7 krugova, iza Ive Kukuruzović iz DVD Opatija sa 460.1 i Lee Maslov iz solinskog Dalmacijacementa sa 459.7 krugova. Furač je ostala četvrta sa 419.8, a Gojak osma s 384.8 pogođenih krugova. Kod mlađih juniorki, također u konkurenciji 8 natjecateljica, Turić je ponovo bila brončana s 357 krugova, iza Lee Maslov i Ive Kukuruzović s 364 kruga, Furač četvrta s 337, a Gojak osma s 310 pogođenih krugova. U ekipnoj konkurenciji iste discipline bile su samo dvije ekipe, a Karlovčanke (Laura Turić, Lana Furač, Sara Gojak) su osvojile srebrnu medalju s ukupno 996 krugova, iza Dalmacijacementa s deset krugova više.

U kadetskoj konkurenciji naši su predstavnici bili uspješniji i izborili dvije zlatne, tri srebrne i dvije brončane medalje. U disciplini 20 metaka ležeći, u konkurenciji 11 kadetkinja, Turić je bila druga u kvalifikacijama, a Gojak sedma. U finalu je Turić osvojila srebro s 256.6 pogođenih krugova, iza Margite Frančišković iz zagrebačke Mladosti s 259.2, a Gojak je zauzela 8. mjesto s 236.8 pogođenih krugova. U konkurenciji tri mlađe kadetkinje u istoj disciplini Turić se okitila naslovom državne prvakinje sa 170 krugova, ispred ‘mladostašica’ Ane Vugrinec sa 151 i Ele Vidmar sa 131 krugom.

U konkurenciji devet kadetkinja u disciplini 3×10 metaka Gojak je u kvalifikacijama bila treća, a Turić peta. Nakon finala Gojak je zauzela 4. mjesto s 317.4 kruga, a Turić peto s 314.1, no kako je Turić bila jedina mlađa kadetkinja u ovoj disiplini, osvojila je naslov državne prvakinje u mlađekadetskoj kategoriji s 237 pogođenih krugova.

U istoj disciplini u konkurenciji 11 kadeta Dugorešanin Maletić je u kvalifikacijama bio treći, a Karlovčanin Sebastijan Lucijanić šesti. Nakon finala Lucijanić se dokopao srebra s 317.8 krugova, iza pobjednika Karla Sačarića iz Križevaca 1252 s 324.1 krugom, a Maletić je osvojio broncu s 0.7 krugova manje od Karlovčanina. Samo dvije ekipe bile su u ekipnoj konkurenciji ove discipline, a Karlovčani (Sebastijan Lucijanić, Luka Kokalović, Franko Kraljik) su osvojili srebro s ukupno 653 pogođena kruga, iza Križevčana, koji su pogodili 53 kruga više.

U disciplini 20 metaka ležeći za kadete, u konkurenciji 26 natjecatelja, Lucijanić je u kvalifikacijama bio treći, a Maletić četvrti. Nakon finala Lucijanić je zauzeo 4. mjesto s 254.7, a Maletić peto s 253.4 kruga. U poretku mlađih kadeta, njih osmorice, Marko Neralić iz Duge Rese je bio četvrti sa 160 pogođenih krugova, jednim manje od trećeplasiranog Mateja Čavlovića iz Bjelovara 1874, dok su Karlovčani Enzo Jarnjak i Ivan Biondić zauzeli sedmo i osmo mjesto. U konkurenciji šest ekipa u ovoj disciplini Karlovčani (Sebastijan Lucijanić, Ivan Topić, Luka Kokalović) su osvojili brončano odličje s ukupno 473 pogođena kruga, iza zagrebačkog Medveščaka s 516 i Križevaca 1252 sa 481 krugom, dok su Dugorešani (Filip Maletić, Marko Neralić, Ivan Biondić) bili četvrti sa 452 pogođena kruga.

Pročitajte i ovo

NAPREDAK

Tehnička škola Karlovac u projektu vrijednom 32 milijuna, sinergija obrazovanja i struke