Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Sport ATLETIKA Podijeli

Lea Novković i Hrvoje Neralić državni doprvaci u višeboju, Nika Jagodić brončana

Novković je srebro osvojila u sedmoboju za mlađe juniorke, Neralić u desetoboju za seniore, a Jagodić broncu u sedmoboju za juniorke.

Lea Novković i Hrvoje Neralić iz Atletskog kluba Karlovac osvojili su srebrne, a Nika Jagodić iz KA-Tima brončanu medalju na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u višebojima održanom proteklog vikenda u Čakovcu.

Neralić je do naslova državnog doprvaka došao u desetoboju za seniore, u konkurenciji još trojice natjecatelja. U trkačkim disciplinama bio je odličan (najbolji na 100 metara, 400 metara, 1500 metara i 110 metara s preponama), no najviše stepenice pobjedničkog postolja stajale su ga tehničke discipline (skok u dalj – treći, skok u vis – drugi, bacanje kugle – treći,  skok s motkom – četvrti, bacanje diska – četvrti, bacanje koplja – četvrti) pa je u ukupnom poretku zauzeo 2. mjesto sa 4.733 bodova, iza Stjepana Strukara iz zagrebačke Mladosti s 5.061 bodom.

Sličan nastup imala je i njegova klupska kolegica Novković u sedmoboju za mlađe juniorke, u konkurenciji još tri natjecateljice. Bila je najbolja na 200 i 800 metara, druga na 100 metara s preponama, no u tehničkim disciplinama rezultati su joj bili nešto slabiji (skok u vis – četvrta, bacanje kugle – treća, skok u dalj – treća, bacanje koplja – druga) pa je u konačnom poretku sa 4.725 bodova završila kao drugoplasirana, iza Veronike Šokota iz zadarskog AŠK-a sa 4.816 bodova.

Nika Jagodić iz KA-Tima okitila se broncom u sedmoboju za juniorke, ali u konkurenciji još samo dvije atletičarke. Bila je najbolja na 800 metara, druga u bacanju koplja, dok je na 200 metara, 100 metara s preponama, skoku u vis, bacanju kugle i skoku u dalj završila kao trećeplasirana. Prikupila je ukupno 2.455 bodova. Lorena Faktor iz Slavonije-Žita iz Osijeka je pobijedila s 3.983, a njena klupska kolegica Jana Pranjić bila je srebrna s 3.376 bodova.

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Novi pripremni poraz ‘školarki’ od Udarnika, Velikogoričanke večeras realizatorski bolje raspoložene