Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Sport ATLETIKA Podijeli

Lea Novković najbolja u sedmoboju za juniorke, ali bez naslova, Tina Vuletić državna doprvakinja u troboju za limačice

Novković je naslova državne prvakinje koštao manjak konkurencije jer, prema pravilima HAS-a, u disciplinama u kojima nema najmanje troje natjecatelja, nema niti dodjele medalja.

Atletičarka Karlovca Lea Novković osvojila je 1. mjesto u sedmoboju za juniorke na Prvenstvu Hrvatske u višebojima održanom proteklog vikenda u Varaždinu, ali se nije okitila naslovom državne prvakinje, dok je Tina Vuletić iz KA-tima uzela naslov državne doprvakinje u troboju za limačice.

Novković je naslova državne prvakinje koštao manjak konkurencije. Naime, u sedmoboju za juniorke, uz nju, nastupile su samo Veronika Šokota iz zadarskog AŠK-a te Slovenka Ana Grajžl izvan konkurencije. Karlovčanka je bila najbolja sa 4.385 bodova, dok konkurentice nisu završile natjecanje. Ali, prema pravilima Hrvatskog atletskog saveza, u disciplini u kojoj nema najmanje troje natjecatelja, nema niti dodjele medalja.

No, zato se medaljom, i to srebrnom, okitila Tina Vuletić iz KA-tima u troboju za limačice. U mlađim kategorijama nije nedostajalo konkurencije, u troboju za limačice nastupilo je 30 atletičarki, a Vuletić je s 952 boda zauzela 2. mjesto, iza pobjednice Elene Cik iz Zagreba s 1.132, a ispred Lane Barišić iz Slavonije-Žita iz Osijeka s 921 bodom. Njena klupska kolegica Lara Brkljačić u istoj je disciplini zauzela 19. mjesto.

U šestoboju za kadetkinje Lara Čadonić iz KA-tima bila je deseta, u četveroboju za mlađe kadetkinje Lucija Marinković iz KA-tima zauzela je osmo, a Nina Malobabić 15. mjesto, a isti plasman ostvario je njihov klupski kolega Šimun Ivan Hajsan u troboju za limače.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

KUGLANJE

Mostanje 1949 obranilo naslov pobjednika Kupa Kuglačkog saveza Karlovačke županije