Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Crna kronika JEDAN PO JEDAN Podijeli

Leon Lučić priveden u Karlovcu na DORH. “Što je bando destruktivna, mamu vam je**m”, dobacio novinarima

Nakon Lučića pred državnog odvjetnika i suca istrage doći će i treći osumnjičeni, 50-godišnji Karlovčanin

Leon Lučić (48), bivši policajac i drugorazredni glumac, priveden je danas na Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu zbog kaznenog djela iznude u pokušaju i teške tjelesne ozljede.

Nije mu se svidjelo to što su ga dočekali brojni novinari i fotoreporteri pa im je na izlasku iz marice bahato viknuo: “Što je bando destruktivna, mamu vam je**m”, a zabilježio je to 24sata.

Na putu do ulaza u karlovačku Palaču pravde pljunuo je prema novinarima. Lučić je dao iskaz  13 dana nakon što je na nadvožnjaku autocesti kod Draganića, u pokušaju da iznudi 100.000 eura od zaprešićkog poduzetnika, teško ozlijeđen te je zbog ozljeda glave završio u bolnici.

Dok je bio u induciranoj komi karlovačka policija je složila mozaik događanja tog 10. siječnja. Sumnjaju da je s Lučićem bio i aktivni policajac ATJ Lučko Andrija Vrhovec (35) kojemu je već određeno mjesec dana istražnog zatvora.

Uz Lučića danas će biti priveden i treći osumnjičenik, 50-godišnji Karlovčanin Darko Purgar.

Podsjetimo, Lučić i još dvojica uhićeni su zbog pokušaja iznude i nanošenja teških tjelesnih ozljeda. U petak 10. siječnja pokušali su na A1 iznuditi zaprešićkog poduzetnika Maria D. (48). Izbila je tučnjava u kojoj je ozlijeđen sam Lučić, ali i 38-godišnji MMA borac Mirko Šintić kojega je sa sobom poveo poduzetnik.

Pročitajte i ovo

192

Poznajete li čovjeka sa slike? Javite policiji