Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  4C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Županija CENTAR ZA GOSPODARENJE OTPADOM Podijeli

Ličko – senjska županija “ušla” u KODOS. Projekt CGO Babina gora hvata zadnji vlak

Župan Jelić: Ovo je jedan od zadnjih vlakova da se uključimo iz razloga što je natječaj otvoren

“Zadnji vlak” hvataju Karlovačka, Ličko – senjska  i Sisačko – moslavačka županija za realizaciju projekta Centra za gospodarenje otpadom Babina gora jer natječaj je već otvoren.

Rekao je to župan Damir Jelić na današnjoj  sjednici Skupštine tvrtke KODOS na kojoj je u njenu vlasničku strukturu ušla i Ličko – senjska županija.

Sisak je ušao u KODOS već ranije, a čekalo se Gospić gdje zbog krize vlasti nije na vrijeme donesen županijski proračun. To je sada riješeno pa je svoj potpis stavio i ličko – senjski župan Darko Milinović.

– Županija Ličko – senjska je temeljem zakona podijeljena na tri dijela – jedan ide prema Primorsko – goranskoj, drugi prema Zadarskoj i treći prema Karlovačkoj županiji. Mi smo osigurali sredstva koja moramo osigurati u proračunu da ovaj projekt uistinu zaživi, rekao je danas u Karlovcu župan Milinović.

Skupštini je prisustvovao i zamjenik sisačko – moslavačkog župana Roman Rosavec te gradonačelnici Ozlja i Ogulina Gordana Lipšinić i Dalibor Domitrović

Jelić je podsjetio da se radi o projektu starom 13,5 godina.

– Možda metaforično, ali ovo je jedan od zadnjih vlakova da se uključimo iz razloga što je natječaj otvoren i ako bi sve bilo u redu u ovoj godini bi mogli dobiti izvođača. To je izvođač koji treba prvo projektirati, a onda nakon toga i izvoditi radove, ali to je tako ucrtano, dodao je Jelić.

Financijski dvije trećine novca je osigurano od države, trećinu će osigurati Fond.

– Sve je spremno nema razloga da se i to ne potpiše jer je i novac osiguran ovih dana i nakon toga na nama je koji sjedimo za ovim stolom da razmišljamo o onih preostalih 10 posto kako bi se ovaj projekt zatvorio, kaže Jelić.

U Centar za gospodarenje otpadom Babina gora stizat će otpad iz cijele Karlovačke i dijelova Ličko – senjske i Sisačko – moslavačke županije.

Pročitajte i ovo

DAN DARIVATELJA KRVI

Darivateljima krvi u Karlovačkoj županiji pandemija ne smeta – krv daju kad god mogu