Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Karlovac DAN ŠKOLE Podijeli

Lik Dragojle i danas živi među učenicima škole koja nosi njezino ime

Osnovna škola Dragojla Jarnević danas je nizom radionica obilježila svoj dan

Lik naše poznate književnice i danas živi među učenicima škole u Karlovcu koja nosi njezino ime, a danas je obilježila svoj dan.

Život svoje književnici učenici su obilježili brojim radionicama.

– Novi je to i kreativan način kako djeci približiti obrazovanje, kroz igru i učenje, ističe profesorica likovne kulture, ujedno i začetnica ovog projekta, Vladimira Ribić.

Radionice u kojima su učenici sudjelovali su izrada slova od gline, izrada Dragojlinog virtualnog profila, izrada različitih ukrasa kao što je broš mašna te knjiga i dnevnik koja govori o Dragojlinom životu, liku i djelu.

Također, razglednica sa likom Dragojle koju izrađuju osmaši mogla bi postati prvi “hit” i omogućiti suradnju škole sa Turističkom zajednicom grada Karlovca, nada se profesorica.

A kako bi sve prošlo u veselom, ali i edukativnom tonu, pobrinula se ravnateljica, Iva Katić.

– Dan smo započeli s Dragojlinom recitacijom, a završavamo sa edukativnim, ali i veselim radionicama. Djeca su dobro raspoložena, uživali su u radionicama i veselimo se vidjeti završni rezultat, dodaje ravnateljica.

Ako mi ne održavamo Dragojlu u sjećanju, tko će?

Koliko su zapravo uživale u današnjem dane ispričale su nam i učenice 4. b razreda, Iva Tomić i Nika Petrić. Uz brojne zanimljivosti koje su dodatno naučile o svojoj Dragojli, jako im je zabavno bilo sudjelovati u radionici izrade slova od gline:

– Danas smo izrađivali slova Dragojling imena od gline. Bilo je jako zabavno i zanimljivo, mi smo baš uživale, smješkaju se cure.

A u učionici pored, sedmaši su se itekako potrudili obilježiti dan svoje Dragojle. Sakupili su brojni starinski materijal od kojeg su načinili Dragojlin dnevnik. Iako njihov dnevnik nije toliko opširan, svakako su ponosni na njega i njime žele održati Dragojlu u sjećanju, ističe Petra Gorišić, učenica 7. a razreda:

– Pripremili smo starinske materijale, Dragojline slike, i neke njezine rukopise. To smo sve spojili u jedan dnevnik kako bi mogli pratiti njezin život, jer, ako mi ne čuvamo Dragojlu, tko će?

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

TVOJA PRILIKA

Tvrtka Kelteks traži osobe za radno mjesto ‘Proizvodni radnik (m/ž)’