Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Život BIT ĆE PO PLANU Podijeli

Lindbergh Care s izgradnjom doma za starije u Tušmeru počinje u prosincu

Do zastoja došlo zbog promjene projektnog tima: “Isprojektirali su hotel s 5 zvjezdica”

Početkom prosinca u Dugoj Resi bi trebala započeti izgradnja Doma za starije i nemoćne u Tušmeru. Potvrdili su za Radio Mrežnicu gradonačelnik Tomislav Boljar i direktorica  tvrtke investitora Lindbergh Care Croatia Maja Matanić Vautmans.

– Izgradnja mora početi godinu dana od dobivanja pravomoćne građevinske dozvole koja je izdana lani početkom prosinca, rekao je Boljar podsjetivši da tako stoji u ugovornoj obvezi koju je investitor potpisao s Gradom, a prihvatilo Gradsko vijeće.

– Kada izgradnja ne bi počela, Grad ima pravo ponovo, bez naknade, preuzeti vlasništvo nad zemljištem, dodao je Boljar. No, uvjeren je da do toga neće doći s obzirom da je Lindberg Care Croatia u projekt ukupno vrijedan oko 9 milijuna eura već uložila oko milijun i pol kuna. Više od pola tog iznosa uplaćeno je u gradski proračun na ime prodaje zemljišta i komunalne naknade.

Da će izgradnja doista početi početkom prosinca potvrdila nam je i direktorica Matanić Vautmans. Pojasnila je da je do zastoja došlo zbog promjene projektnog tima te da se radi na novom rješenju kojim će optimizirati troškove.

-Hrvatski arhitekti nisu u potpunosti razumjeli rješenja belgijske grupacije koja je predložila gospođa Hilde pa su isprojektirali “hotel s 5 zvjezdica”. Nakon što smo promijenili tim i nakon što su sami u Belgiji vidjeli primjere, zaključili smo da bi trebali optimizirati troškove tehničkih instalacija koje su bile pretjerane. Dakle, nećemo gubiti na kvaliteti, ostaje visoka razina medicinske skrbi i komocija prostora. Tako smo na primjer odustali od podrumskog dijela i odlučili ga prebaciti u prizemnu razinu objekta. Time smo uštedjeli veliki dio budžeta, naglasila je Matanić Vautmans.

Mrežnički vrt života – kako je nazvan ovaj projekt, omogućit će smještaj za 151 korisnika te iznadstandardnu skrb za stare i nemoćne kakvu će u Hrvatskoj uz Dugu Resu imati još samo Slavonski Brod, za sad.

Pročitajte i ovo

TVOJA PRILIKA

Tvrtka Kelteks traži osobe za radno mjesto ‘Proizvodni radnik (m/ž)’