Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Život MJEŠTANI PROSVJEDUJU Podijeli

Lipa na nogama: Ne ukidajte nam autobusnu liniju!

Autotransportu je linija nerentabilna, a općina je i dosad sufinancirala prijevoz

Ne ukidajte nam autobusnu liniju, dajte nam manji autobus, Lipa i okolna sela ne smiju ostati bez veze sa svijetom, poručili su to danas mještani Lipe i okolnih sela na skupu održanom u staroj školi u Pesku na kojeg su pozvali i načelnika općine Generalski Stol Alena Halara.

Lipi, Protulipi, Gradištu, Sarovu, Trnovu, Brcković Dragi i Pesku prijeti ukidanje autobusne linije prema Dugoj Resi i Karlovcu i to gotovo 32 godine nakon što je uvedena! Radio Mrežnica nedavno je objavila priču o ukidanju linije koja je za karlovački Autotransport na ovoj ruti preskupa, a rok da nadležni odgovore na zahtjev za ukidanjem linije je 16. ožujka.

Autobus za Lipu počeo je voziti u rujnu 1986.godine nakon što je proširena cesta iz smjera obližnje Vodene Drage u koju je pak stigao bus prijevoz prije 45 godina

Od načelnika općine, ali i županijske vlasti mještani traže da se hitno reagira i nađe rješenje za ostanak autobusne linije. Načelniku Generalskog nije bilo lako slušati “paljbu” mještana koji upravo od općine koja je i dosad sufinancirala liniju, očekuju da problem riješi.

-Tu ste da nam omogućite uvjete za život, poručili su i optužili koncesionara da u svemu vidi prostor za zaradu, a na mještane nitko ne misli. “Pogledajte kako su pomogli u Slavoniji, učinite i vi nešto”, čulo se.

A da nitko ne misli niti na četvero srednjoškolaca koji svakodnevno putuju prema Dugoj Resi i Karlovcu, tvrde i njihovi roditelji. Upitali su načelnika zašto su za prošli mjesec morali platiti čak 100 kuna skuplju autobusnu kartu. – Rečeno nam je da općina nije dala novac za karte naših đaka, zašto – bilo je jedno od pitanja za načelnika koji za tu informaciju nije znao. Obećao je istražiti slučaj i kako je rekao “napraviti sve što može”, a tražit će i pomoć županije.

Od Lipe do Karlovca su 22 kilometra. Prije 32 godine putovalo je ovom linijom 100 učenika i radnika, a uvedena je i peta linija za radnike iz noćne smjene.Tadašnje novine pišu o velikom danu za Lipu i okolna sela

Ukidanje linije spominjalo se i prije 15 godina, no svih ovih godina četiri polaska i odlaska dnevno su preživjela. Osnovnoškolce je dosad vozio i vozit će školski kombi pa oni nisu upitni, a mještani predlažu i spajanje putnika s đacima, no to je protivno hrvatskoj šumi propisa.

Karlovački župan Damir Jelić danas je na upit Radio Mrežnice rekao da Županija pregovara s Autotransportom, a uskoro slijede i novi sastanci. Ne riješi li se problem, mještani najavljuju peticije i prosvjede.

Pročitajte i ovo

LIJEK ZA TIJELO I DUŠU

Karlovački franjevci za došašće otvorili vrata: Rade čaj protiv koronavirusa, dezinficijense, a sve iz vlastitog vrta, jedinog u Zvijezdi