Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Život ODGOVOR Podijeli

Lipošćak (HDZ): Zakašnjela je briga SDP-a za brdsko – planinska područja

“Prije svega nekoliko mjeseci nismo u Saboru vidjeli amandmane Damira Mateljana”

Kada SDP-ovi Ivan Vuković i saborski zastupnik Damir Mateljan govore o Zakonu o brdsko – planinskom području zaboravljaju da je upravo SDP 2014. izmjenama toga zakona izazvao revolt brojnih gradova i općina.

Poručuje to u svom priopćenju medijima saborski zastupnik i šef ogulinskog HDZ-a Tomislav Lipošćak osvrnuvši se na konferenciju za novinare koju su u Karlovcu održali SDP-ovci.

Priopćenje prenosimo u cjelosti.

“Dok se ostatak ogulinskog SDP-a bavi fotomontažama i sličnim uradcima te njihovim dijeljenjem na društvenim mrežama, „prva violina“ Socijaldemokratske partije Ogulina, Ivan Vuković, u Karlovcu je održao konferenciju za medije.
Zanimljivo je kako za trenutnu situaciju u Ogulinu krivca traži u drugima iako je sam isticao da je upravo SDP raskinuo koaliciju i da su jedino rješenje novi izbori. Činjenica je i da je kasnije obrisao ne samo sporne objave nego i kompletni profil na društvenoj mreži, želeći, očito, prikriti svoju odgovornost i vodeću ulogu u cijeloj priči.

Kada govori o povećanju proračuna Grada Ogulina od 30 milijuna kuna, kojim se kao prvi čovjek ogulinskog SDP-a kiti, zaboravlja – ili ne želi reći, da se u proračun „slilo“ gotovo 19 milijuna kuna od prodaje zemljišta u Poduzetničkoj zoni. Istoj onoj zoni za koju je Socijaldemokratska partija godinama govorila da je „bacanje novaca u blato“. Jednako tako, gotovo 12 milijuna kuna doznačeno je na račun Fiskalnog izravnanja, zahvaljujući novim zakonskim rješenjima Vlade RH. Iste one Vlade i ministarstava koje ogulinski SDP proziva za nebrigu i nesuradnju.

Kada gospodin Vuković, uz asistenciju saborskog zastupnika Mateljana, govori o Zakonu o brdsko – planinskom području vjerojatno zaboravlja, ili se ne želi sjetiti, da je upravo SDP-ova Vlada 2014. godine zakonskim izmjenama izazvala revolt brojnih jedinica lokalne samouprave i sam zakon svela na „mrtvo slovo na papiru“.

Sjećamo se tadašnjeg prosvjeda stanovnika Gorskog kotara ispred Hrvatskog sabora, ali i riječi SDP-ovog župana Zlatka Komadine koji je tada izjavio da će SDP-ove intervencije u Zakon o brdsko – planinskom području predstavljati novu elementarnu nepogodu za Gorski kotar.

Postavlja se pitanje zašto se tada, dok je SDP-ova Vlada ukidala sve pogodnosti za brdsko – planinska područja, nisu oglašavali gospoda Vuković i Mateljan. Isto tako, u samoj proceduri donošenja novog Zakona o brdsko – planinskim područjima, prije svega nekoliko mjeseci, nismo vidjeli amandmane gospodina Mateljana kojima bi pokušao unaprijediti status ovih područja.

Podsjetimo, upravo ova HDZ-ova Vlada, u Proračunu i iz europskih izvora, osigurava sredstva za ravnomjerniji razvoj RH. Za regionalni razvoj u 2017. i 2018. godini uloženo je 833 milijuna kuna, a u 3 godine uložit će se više od 1,3 milijarde kuna u ravnomjerni regionalni razvoj što znači 6 puta više nego za vrijeme SDP-ove Vlade. Pri tom je vidljiva namjera cjelovitosti paketa Zakona o otocima, Zakona o brdsko-planinskim područjima i Zakona o potpomognutim područjima”.

Pročitajte i ovo

NIJE ZA KUPANJE

Danas vrijeme gotovo identično jučerašnjem, poslijepodne više sunca