Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -0C° Slunj

Crna kronika POLICIJA APELIRA Podijeli

Lopovi koriste situaciju. Tvrtke, zaštitite svoju imovinu dok vas nema i otežajte kradljivcima

Lopovi ne brinu da bi se u krađama mogli i sami zaraziti ili pak širiti zarazu

Epidemiološku situaciju u Hrvatskoj i smanjenu prisutnost građana u poslovnim objektima, ovih će dana, bez straha od COVID-19, iskoristiti kradljivci.

Da je tome tako potvrđuje i provala u kontejner i skladište trgovačkog društva na području Karlovca koju su nepoznatili lopovi počinili u razdoblju od 23. do 25. ožujka. Ukrali su veću količinu bakrenih električnih vodiča i materijalna šteta je veća od 45.000 kuna.

Policija danas stoga apelira na sve posebno vlasnike tvrtki, da poduzmu mjere samozaštite.

-U cilju sprječavanja činjenja kaznenih djela protiv imovine i smanjenja posljedica kaznenih djela upućujemo na poduzimanje mjera i radnji koje će odvratiti počinitelja od provale ili mu otežati pristup do cilja (ugradite protuprovalnu zaštitu, uključite alarm, zaključavajte vrata zgrade, poslovnog objekta, stana ili kuće, ne ostavljajte predmete uz objekte koji bi mogli poslužiti za provalu ili omogućili lakše penjanje, ugradite dodatnu rasvjetu objekta i prostora i sl.). S obzirom da građani iz nepažnje i površnosti prema osobnoj i društvenoj imovini i drugih propusta postaju potencijalne žrtve kaznenih djela, na ovaj način želimo ih potaknuti na opreznost i zaštitu vlastite imovine, kažu u policiji.

Pročitajte i ovo

NEMA VAN

Pozitivna Karlovčanka (43) odšetala do kafića, a potom i u posjet, dobit će prijavu