Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Sport GIMNASTIKA Podijeli

Lovro Čorak, Lara Đurić i ekipa seniorki prvaci Hrvatske, Karlovčanima još 7 srebra i 12 bronci

Petra Furač je u apsolutnom programu kod seniorki pojedinačno osvojila tri srebra i dvije bronce.

Tri naslova prvaka Hrvatske te još 7 srebrnih i 12 brončanih medalja osvojili su gimnastičarke i gimnastičari karlovačkog Sokola na Prvenstvu Hrvatske u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici u apsolutnom, slobodnom i obaveznom programu, održanom proteklog vikenda u Osijeku.

U tri dana natjecanja nastupilo je više od 500 gimnastičarki i gimnastičara, a prvog dana, u apsolutnom programu za djevojke, ekipa seniorki u sastavu Petra Furač, Martina Šegavić i Ana Magdalena Fabijanić osvojila je naslov državnih prvakinja, ispred Sokola iz Slavonskog Broda i Novog Zagreba. Pojedinačno najuspješnija bila je Furač, koja je izborila srebra u višeboju, na ručama i u preskoku, a bronce na gredi i u parteru. Šegavić je u višeboju bila peta, a Fabijanić šesta. Ekipa juniorki, Mona Šarinić i Doroteja Šegavić, osvojila je broncu.

U apsolutnom programu kod muških senior Lovro Čorak obranio je naslov državnog prvaka na ručama, a osvojio je i broncu na karikama. Senior Matija Tek bio je srebrni na preči te brončani u višeboju i na ručama, a spomenuti dvojac ekipno je uzeo broncu. Kod kadeta Filip Štedul bio je srebrni na preči i brončani u višeboju, a Fran Šančić brončani na preči i četvrti u višeboju. U slobodnom programu mlađe seniorke, za koje su nastupile Ana Magdalena Fabijanić, Martina Šegavić, Pia Škrtić i Karla Šibenik, osvojile su broncu, kao i Nera Đurić, Nika Babić i Lota Grčić u U2 univerzalnoj kategoriji.

U obaveznom programu kod djevojaka, posljednjeg dana natjecanja, juniorka Lara Đurić osvojila je naslov državne prvakinje, a juniorka Jana Gabi Kasunić srebro. Mlađi junior Filip Krznar bio je brončani u obaveznom programu, dok je ekipa kadeta (Kruno Polak, Karlo Klarić, Andrija Crkvenac i Marin Makarun) izborila srebro.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

SJEĆANJE NA TURANJ

Obilježena 31. godišnjica napada na Karlovac: Na današnji dan izgubljeni su prvi prijatelji i suborci na ratištu