Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Sport TAEKWONDO Podijeli

Lucio Matuzić brončani na Europskom prvenstvu u Sarajevu, došao do medalje unatoč zabrani treniranja

Drugi predstavnik naše županije, koji je trebao nastupiti na europskoj smotri, bio je pozitivan na testiranju na koronavirus pa je morao otkazati nastup.

Lucio Matuzić, borac Taekwondo kluba Banija Pandas iz Karlovca, osvojio je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Sarajevu u Bosni i Hercegovini.

Matuzić je nastupio u kategoriji kadeta do 45 kilograma, u kojoj je, kao treći nositelj, u prvom kolu bio slobodan. U četvrtfinalu je rezultatom 21:9 pobijedio Ruslana Bardakova iz Ukrajine, a u polufinalu je 30:6 poražen od kasnijeg osvajača naslova europskog prvaka Poljaka Mateusa Chrzanowskog te osvojio broncu.

Šesta je to medalja za Baniju Pandas na europskim prvenstvima, a prva u muškoj konkurenciji. Ova je izborena u prilično teškim uvjetima jer je Matuziću, zbog mjera u borbi s pandemijom, bilo zabranjeno normalno treniranje pa se za ovu europsku smotru pripremao od kuće preko online veze s trenerom Nevenom Trbojevićem. Za razliku od Hrvatske, u velikoj većini europskih zemalja nije bilo zabrane treniranja pa su se njihovi borci normalno mogli pripremati za ovo Europsko prvenstvo, na kojem je nastupilo 150 natjecatelja iz 30 država.

Naša županija na ovom je natjecanju trebala imati dva predstavnika, no jedan je bio pozitivan na testiranju na koronavirus pa je Matuzić na koncu bio naš jedini predstavnik.

Pročitajte i ovo

ATLETIKA

Seniori Karlovca sedmi u Kupu i ekipnom Prvenstvu Hrvatske, seniorke desete u Kupu