Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Sport TAEKWONDO Podijeli

Lucio Matuzić, Oscar Kovačić i Petar Fičko juniorski prvaci Hrvatske, izborili nastup na Svjetskom prvenstvu u Bugarskoj

Karlovačka Prana je u ukupnom poretku zauzela treće, a u poretku juniora drugo mjesto.

Lucio Matuzić i Oscar Kovačić iz Prane te Petar Fičko iz Banije Pandas osvojili su naslove juniorskih državnih prvaka i izborili nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje će se u kolovozu održati u Sofiji u Bugarskoj.

Prvenstvo Hrvatske za juniorke i juniore održano je u Zagrebu, a nastupilo je 166 boraca iz 38 klubova. Bio je to kriterijski turnir za odlazak na svjetsku smotru, a naši su se županijski borci s njega vratili s tri zlata, tri srebra i četiri bronce. Matuzić je do najsjajnijeg odličja došao u kategoriji do 51 kg s dvije pobjede, a njegov klupski kolega Kovačić u kategoriji do 73 kg s istim brojem pobjeda. Fičku su za zlato u kategoriji do 63 kg trebale tri pobjede.

Srebrnim medaljama okitili su se Josip Šnajder iz Ogulina (juniori do 59 kg – 2 pobjede), Ema Brnardić iz Prane (juniorke do 42 kg – bez pobjede) i Mohammed Khalaf iz Karlovca (juniori do 45 kg – bez pobjede), a brončanim Leona Grubiša (juniorke do 49 kg – 2 pobjede) i Magdalena Kolarić Prana (juniorke do 44 kg – bez pobjede) iz Prane, Đorđe Bunčić iz Karlovca (juniori do 78 kg – 1 pobjeda) i Dominik Aršulić iz Duge Rese (juniori preko 78 kg – 2 pobjede).

Karlovačka Prana je u ukupnom poretku zauzela treće, a u poretku juniora drugo mjesto.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

ATLETIKA

Seniori Karlovca sedmi u Kupu i ekipnom Prvenstvu Hrvatske, seniorke desete u Kupu