Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  0C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Karlovac PLANOVI Podijeli

Luščić kao mini grad: Planira se vrtić, škola, bazenski kompleks, sportski tereni, dom umirovljenika, uslužni centar…

Plan će sutra biti i pred karlovačkim gradskim vijećnicima na online sjednici

Urbanistički plan uređenja bivše vojarne Luščić jedna je od top tema sutrašnje sjednice karlovačkog gradskog vijeća. Prema tom planu, u Luščiću se planira dječji vrtić kapaciteta do 350 mališana, škola do 600 učenika sa sportskom dvoranom i otvorenim sportskim terenima, a u planu su javni park, dom umirovljenika, kompleks bazena, uslužni centar s tržnicom te sportsko rekreacijski kompleks, podzemne garaže i sve što treba za život stanovnika u jednom kvartu, ali i gradu.

Taj je plan izrađen temeljem analize socioloških i demografskih studija, a kad se plan donese, to je preduvjet za promjenu javnih površina i sadržaja, najavila je pročelnica Vesna Ribar. Po donošenju odluke, ide se u projektiranje dječjeg vrtića. 

Sam plan uređenja bivše vojarne Luščić iscrpan je dokument, a prethodio mu je urbanističko arhitektonski natječaj. Stručnu prezentaciju sutra će imati izrađivač putem youtube kanala. Grad je zasad osigurao sredstva za izradu projektne dokumentacije za vrtić, školu i glavnu prometnicu koja veže Lušić s ostalim dijelovima grada. Uz to, u planu je završetak glavne prometnice, odnosno nastavak gradskog prestena s rotorom u Šestićevoj ulici.

Kako najavljuju u Gradu, urbanistički plan brine o očuvanju zelenila, a sve bi trebalo biti u skladu sa zelenom brigom za okoliš.

Pročitajte i ovo

DOBRODOŠAO

Dado nam je stigao nakon točno dva mjeseca: Još duhovitiji i vrckaviji, a uskoro opet u programu