Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Život LOŠ I TUŽAN PRIZOR Podijeli

Mađarski kamper na putu za Muljavu sreo trojicu migranata pa dali petama vjetra

Nimalo ugodna situacija, a bit će ih vjerojatno još

Trojicu migranata na cesti koja vodi od Petrove gore jučer navečer oko 21 sat snimio je naš Ivica Pezić, no ono što se nakon toga dogodilo, izgleda mučno i ostavlja brojna pitanja, na koja kako se čini, odgovora nema.

Poprilično izmučeni migranti hodali su cestom,ni prvi ni zadnji ovim dijelom, očito uspjevši prijeći granicu s Bosnom i ući u Hrvatsku, kad je u jednom trenutku naišao kamper mađarskih registracija.

Ništa novog za ovaj kraj jer brojni turisti kao predah koriste baš ovaj  dio i Muljavu kako bi prenoćili i okrijepili se za daljnji put. Uz turiste ovdje su zadnjih mjeseci i sve vidljiviji brojni migranti koji baš na ovom dijelu ulaze u Hrvatsku.

U trenutku nailaska na trojicu migranata jučer navečer, kamper se naglo zaustavio i u roku “odmah” okrenuo natrag, krenuvši prema Vojniću i očito odustavši od odlaska na Muljavu. Vjerojatno u strahu ili bar nelagodi od migranata, Mađari su se povukli, a ovakve male sredine koje žive od toga da ih u ovo doba godine posjećuju stranci, time dobivaju lošu sliku i imidž u očima turista.

Lutanje migranata našim prometnicama nije ništa novo, bit će toga kako stvari stoje sve više, baš kao i migranata čiji broj u Bosni svakodnevno raste, a Karlovačka županija im je najkraća ruta do Slovenije. Hrvatska je zemlja kojoj je turizam izuzetno bitan, ne samo u razvikanim odredištima već upravo u ovakvim malim sredinama, a svi se pitaju gdje je rješenje ovakvih situacija. Ne nazire se.

FOTO:Ivica Pezić

Želite li prenijeti ovu vijest i fotografiju, molimo kontaktirajte Radio Mrežnicu i autora fotografije Ivicu Pezića.

Pročitajte i ovo

VAŠA VIJEST

Lokalna cesta do odmorišta u Vukovoj Gorici zarasla do iznemoglosti: Iz šume se “probijaju” znakovi