Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  8C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Život ŽENSKA GRUPA KORAK Podijeli

Majke iz konfliktnih obitelji često prema vlastitoj djeci primjenjuju silu

Šestomjesečnim projektom Ženska grupa Korak došla do zanimljivih saznanja

Iako je bio kratkog trajanja i, zbog epidemioloških mjera nije mogao obuhvatiti veći broj korisnika, program Ženske grupe Korak Karlovac “Školica za velike i škola za male” uspješno je priveden kraju.

A upravo je koronakriza tj. u zatvaranjima zabilježeno povećanje broja obiteljskog nasilja.

Kako taj model ne bi bio preslikan na potomke, osam žena koje su u konfliktim brakovima i njihovo osmero djece u šest mjeseci dobilo je individualnu i grupnu podršku.

-Spoznali smo da žene koje dolaze iz takvih, konfliktnih obitelji, koje su naučile da se jedino silom nešto može ostvariti da su jednu vrstu sile one primjenjivale prema djeci. Znači, morale smo majke naučiti kako komunicirati s djecom i kako ih izvući iz tih situacija, rekla je predsjednica Koraka Mirjana Duduković.

-Prvo smo radile s majkama, a zatim su one motivirale vlastitu djecu da se uključe u ovaj program. Ugodno nas je to iznenadilo jer nismo očekivale da će se to dogoditi, dodala je voditeljica projekta Valentina Gambiroža Staković.

Program je imao financijsku potporu Ministarstva rada i socijalnog sustava, a u Koraku se nastavlja nakon što je završila. Tako svi koji imaju potrebu za ovakvim vidom podrške mogu im se javiti. Uz to, nastala su i dva preventivna programa – za roditelje i emocionalno opismenjavanje djece – koji su namijeni svima koji se bave jačanjem roditeljskih kompetencija.

Pročitajte i ovo

ĆU-ĆU

Vlak od Bubnjaraca do Karlovca i Duge Rese od sutra ponovo vozi