Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Županija RJEŠENJE NA POMOLU Podijeli

Mališani iz općine Netretić do jeseni bi trebali imati mjesto u vrtiću, Novigrad na Dobri najbolje rješenje

Najbolje bi bilo “ostati doma” i tako pridonijeti razvoju kraja

Samo nekoliko dana nakon što je Radio Mrežnica objavila vijest kako se velik dio djece našao “ispod crte” za novu vrtićku godinu u dugoreškom vrtiću, za dio mališana nazire se rješenje.

Kako doznajemo od načelnika općine Netretić Marijana Peretića za mališane s područja ove općine koji ulaze u kriterije, do jeseni bi se trebalo naći rješenje i oni će imati svoje mjesto u vrtiću. Riječ je o barem 15 mališana, a kriteriji su oba zaposlena roditelja.

-Svi koji imaju potrebu da im dijete ide u vrtić bit će zbrinuti, naći ćemo rješenje, kaže Peretić koji večeras ima sastanak s roditeljima upravo tih mališana u školi u Dubravcima. 

Koje će točno rješenje biti pronađeno još se točno ne zna. Načelnik spominje dogovor s dugoreškim vrtićem, eventualno s privatnim vrtićima u Karlovcu, no najsuvislije rješenje sigurno je – ostati doma, odnosno otvoriti vrtić u Novigradu na Dobri o čemu smo pisali ovdje. 

Vijest je to iz rujna prošle godine prema kojoj bi otvaranje vrtića u Novigradu na Dobri uz pomoć ministarstva demografije trebao biti otvoren vrtić, političari su o njemu pričali kao odličnom, a sad im je ovo test borbe za demografsku obnovu ovih krajeva. Ne manje važna stvar je i ta da bi cijena vrtićkog smještaja u Novigradu na Dobri bila bitno niža od one u Dugoj Resi, a klinci bi vrtićke dane provodili sa svojim susjedima i djecom iz svog kraja.

 

Pročitajte i ovo

POSJET PREMIJERA

Andrej Plenković danas u Slunju