Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Karlovac IZBORI Podijeli

Mandić: Bit će drugi krug u Karlovcu. Tko god uđe meni je svejedno, pobjeđujem

Za transparentnu gradsku upravu zalagat će se kandidatkinja za dogradonačelnicu Ivana Fočić

S obzirom na broj kandidata izgledno je da ćemo u u Karlovcu imati drugi krug za izbor gradonačelnika, ali uvjeren sam u pobjedu. Rekao je HDZ-ov kandidat Damir Mandić na jutrošnjem predstavljanju programa.

Na pitanje koga priželjkuje u drugom krugu kaže: -Ne želim biti bahat, ali tko god. Za listu za Gradsko vijeće vjeruje da će osvojiti dovoljno mjesta.

-Kao HDZ smatramo da brinemo o gradu ravnomjerno,  o svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima, ali isto tako promatramo djelovanje gradske uprave u njenoj cjelovitosti. Pokrivamo sva područja našeg života i vjerujem da imamo rješenja za sva ta područja, rekao je Mandić.

Dvorane za tri škole, novi vrtić i škola…

Neka od njih su projekti poput gradnje još jednog vrtića veličine onoga u Grabriku. Gradio bi se u vojarni Luščić i već je kandidiran za nacionalna sredstva. Tamo planiraju i novu školu koja bi omogućila prelazak svih ostalih škola u jednu smjenu. Škole Mahično i Turanj bit će proširene. Za škole Rečica, Mahično i Braća Seljan planiraju i školske dvorane. Već su kandidirane prema ministarstvu.

Isto tako, u školama Rečica i Hrnetić uredit će se prostor za vrtićke skupine. HDZ planira nastaviti s programima prehrane za svako dijete te pomoćnike u nastavi.

Sufinanciranje smještaja u privatnim domovima za starije

Zajedno sa Ženskom grupom Korak nastavlja se uređivanje novog skloništa za žrtve obiteljskog nasilja, gradski socijalni program za koji i sada iz proračuna izdvajau više od pet milijuna kuna, zajedno sa županijom planiraju projekt integriranog centra za povećanje smještajnih kapaciteta doma za starije.

-Ideja je i sufinanciranje smještaja starijih sugrađana u privatnim domovima. Mislim da možemo tim putem. Po istom tom principu, ostaje poziv i svima koji žele otvoriti privatni vrtić odnosno smještaj za djecu, Grad će sufinancirati smještaj djece kao i u gradskim vrtićima.

Nova sportska dvorana na ŠRC-u Korana

U sportu nastavlja se ulaganje u objekte – streljanu na Jamadolu, energetsku obnovu Sokolskog doma, ulaganja u Čavlekov stadion…

-NK Korana će ostati bez stadiona zbog sustava obrane od poplave pa im se planira urediti novi travnjak u blizini. U narednom periodu izazov će biti i naša sportska dvorana Mladost. Za projekt energetske obnove projekt u vrijednosti do 20 milijuna kuna je gotov, ali ta dvorana nije dovoljna za međunarodna natjecanja pa planiramo krenuti u projektiranje nove dvorane na ŠRC-u Korana.

U Zvijezdi će svi koji rade imati 50 % manju komunalnu naknadu od ostalih dijelova grada, a nakon što bude uređena infrastruktura, bit će uređene i njen centralni trg na Starom placu.

Za transparentnu gradsku upravu zalagat će se kandidatkinja za dogradonačelnicu Ivana Fočić. Centralni ured trebao bi ubrzati građanima rješavanje njihovih problema, a mobilni ured dostupnost usluge svima onima koji ne mogu doći.

-Jako mi je bitno da svi građani znaju gdje je otišla svaka kuna. U tom kontekstu otvorenost proračuna i već sljedeći će biti otvoren prema građanima koji će znati gdje je otišla svaka kuna iz cijelog gradskog sustava, rekla je Fočić.

Pročitajte i ovo

KAZNENE PRIJAVE

37-godišnjak osumnjičen za dvije teške krađe u Plaškom