Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  22C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  23C° Slunj

Karlovac REALIZIRANO Podijeli

Mandić ispunio prvo predizborno obećanje: Zona Gornje Mekušje završena, prva parcela prodana

Očekuje da će kroz godinu do dvije biti popunjeno svih 10 parcela

Uređenje Poduzetničke zone Gornje Mekušje je završeno, prva od deset parcela je prodana, a kroz godinu, dvije očekuje se da će u cjelosti biti popunjena.

Rekao je karlovački gradonačelnik Damir Mandić uoči okruglog stola u Velikoj vijećnici na kojemu je ovaj projekt prezentiran stručnoj javnosti.

-Učinit ćemo sve da kroz godinu do dvije imamo popunjenu zonu do kraja zato što je to trenutno jedini prostor kojeg mi kao Grad možemo ponuditi privatnim investitorima odnosno industriji, kaže Mandić.

Podsjetio je kako je Razvoj poduzetničke zone Gornje Mekušje bio projekt ukupno vrijedan 10,2 milijuna kuna. Za njega je Grad Karlovac povukao bespovratnih 8,5 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Tvrtka Hidris prva kupila parcelu u zoni G. Mekušje

-U 2017. od lipnja do rujna odradili smo lavovski posao. Promijenjen je prostorni plan, donijeli urbanistički plan zone, isprojektirali zonu i prijavili je na EU natječaj. Onda smo čekali godinu i pol da to sve prođe i evo, za manje od godinu dana smo odradili radove od početka, od prve lopate do danas je manje od godinu dana, ističe Mandić.

Zona Gornje Mekušje ujedno je i prvo Mandićevo ispunjeno predizborno obećanje

U zoni je ukupno 10 parcela i jedna je već prodana. No, očekuje se i realizacija greenfield investicije.

-Jednu parcelu kupila je tvrtka HIDRIS iz Karlovca. Gore namjeravaju širiti svoju proizvodnju. Imamo i jedno pismo namjere tvrtke Feal koja se bavi alu profilima. Njihova namjera je da bi čak, ako se realizira projekt do kraja, išli s kupnjom gotovo polovice zone. I to je ustvari prava greenfield investicija.

Osim ovih tvrtki stigla su pisma namjere još dviju. Jedna je zbog koronakrize odustala, a druga “je na stolu”. – Nismo dobili odbijenicu odnosno obavijest da se neće odraditi, kaže Mandić.

Cilj Grada nije zarađivati na parcelama već omogućiti da što više Karlovčana u novim proizvodnim pogonima na Mekušju dobije posao.

Pročitajte i ovo

ZVJEZDANO LJETO

U Karlovcu danas: Šetajte s Marijom Terezijom, uživajte na Promenadi ili navijajte na Ceneru