Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  0C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Karlovac OBRANJENI Podijeli

Mandić: Kuće u Karlovcu na sve četiri rijeke obranjene od poplava

Još nije sve gotovo, na teren stižu dodatne pumpe

Niti jedna stambeni objekt u Karlovcu uz Koranu, Mrežnicu, ali i Kupu i Dobru nije poplavljen. Rekao je gradonačelnik Damir Mandić novinarima na Logorištu.

– Box barijere su definitivno opravdale svoje postavljanje kao i onaj dio vreća koje je Hrvatska vojska u protekla dva dana posložila zajedno s našim vatrogascima.

Procijedne vode koje prolaze ispod box barijera Hrvatske vode su predvidjele zato su na teren poslali brojne precrpne pumpe, a u na teren će ih stići još.

Da nam nije box barijera tri četvrtine kuća sada bi bilo pod vodom. Vidi se opravdanost box barijera jer voda nikome nije ušla u kuću, za RM kažu u Mostanjskom zatoku.

– Zaključak jutrošnjeg stožera je da Hrvatske vode pojačaju s još pumpi cijeli ovaj prostor jer će se ova voda zadržati narednih dana.

Nije se zaboravilo ni prostor uz Kupu, nizvodno od Karlovca. Tamo su kuće također obranjene i to, kako je Mandić istaknuo, zahvaljujući zapornici koje su prošle jeseni postavili u suradnji s vatrogascima kod Baumaxa.

– Pokazala se ovaj put jednim stručnim, vrhunskim rješenjem koje je zaštitio Selce, Orlovaci Gradac.

Iako je uz Kupu podosta zatvorenih cesta, ni tamo ovoga puta nema poplavljenih kuća. Takvo će se stanje i dalje svim silama održavati.

– Podiža se niveleta ceste u Čurjacimana Vodostaju kako bi ljudi imali komunikaciju. U Donjem Šišljaviću postavljanje box barijera se pokazalo kao izvrsno rješenje i dolje se isto tako ispumpava. Mogu reći da je pred nama dan u kojem ćemo morati odražti stanje ovakvim kakvo je. Vjerujem da ćemo zajedno s Hrvatskim vodama u tome uspjeti, zaključio je Mandić

Zadnjih sedam dana u Karlovcu je napunjeno više od 40 tisuća vreća, izgrađeni su kilometri box barijera i zečjih nasipa. Svima onima – vatrogascima, vojsci, djelatnicima gradskih tvrtki, Hrvatskih voda i svima ostalima, Mandić je danas zahvalio.

Pročitajte i ovo

BORLIN

I ViK na Noći muzeja: Priča o stoljetnoj vodi uživo na vodocrpilištu Borlin