Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  28C° Karlovac

 • weather-image

  28C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  29C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Život LAPSUS LINGUE Podijeli

Mandić: Nije Nada tako mislila

Nije ministrica mislila relativizirati i opravdati nasilje u obitelji

Jučerašnju izjavu ministrice Nade Murganić : “To vam je tako u braku. U tim bračnim, osobnim i obiteljskim odnosima, to je dinamika u koju ne mogu ulaziti. Žena vjerojatno ima svoje razloge. To je obitelj “,  komentirao je njezin stranački kolega i gradonačelnik Karlovca, Damir Mandić.

On ističe kako nije tako mislila već da je pravi stav ministrice Murganić iznijet u priopćenju u kojem se ispričava.

Sukladno navedenom, žao mi je ukoliko je moja današnja izjava od dijela javnosti shvaćena kao relativiziranje nasilja nad ženama jer svako nasilje nad ženama, pa tako i u konkretnom slučaju sumnje na nasilničko ponašanje g. Tomaševića, najoštrije osuđujem. To mi nalaže moj poziv socijalne radnice, ali i duboko osobno uvjerenje.

-Ja Nadu Murganić dobro poznajem. Ona je sama nakon prve izjave, poslala i drugu kojom ju pojašanjava, a zapravo se ispričava. Ona definitivno ne odobrava obiteljsko nasilje. Druga izjava je zapravo ono što je htjela reći, poručuje Mandić.

I dodao kako svaki dužnosnik mora imati nultu toleranciju nasilje.

-Osobno smatram da svi mi koji se nalazimo na bilo kojoj poziciji, moramo imati nultu toleranciju prema nasilju. Moramo imati poseban osjećaj za žrtvu. Ja se nadam i vjerujem da ovo što se dogodilo i što je komentirala i ministrica Murganić da će nadležne institucije dalje provjeriti sve što se i kako događalo.

Pročitajte i ovo

KNJIŽEVNI KRUG KARLOVAC

Od 40 priča, najbolju je napisala Zagrepčanka Luna Tatjana Val