Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Karlovac ŽIV, ŽIV, ŽIV - TKO JE KRIV Podijeli

Mandić: Problem s tendama smo naslijedili, ne smijemo i nećemo raditi išta protuzakonito

Gradonačelnik razumije Hanželovu ljutnju, ali razinu njegove komunikacije naziva neprimjerenom

Mi smo problem naslijedili, shvaćam ljutnju, ali Grad Karlovac sa Zakonom o građenju nema ništa, rekao je gradonačelnik Karlovca Damir Mandić komentiravši prozivanja poduzetnika Nikole Hanžela da je Grad odgovoran za to što je on morao maknuti tende i srušiti fontanu uz Žitnu kuću.

– Njegova ljutnja je definitivno usmjerena u krivom smjeru. Ova gradska uprava je naslijedila ovaj problem, a zadnjih deset mjeseci smo intenzivno radili na rješavanju. U konačnici smo se s ovim prijedlogom o izgledu i uređenju terasa na neki način opet suočili s problemom Zakona o građenju odnosno građevinske inspekcije, dodao je.

Provođenje tog zakona kao i rad inspekcije nije u nadležnosti Grada.

– Gospodin Hanžel je rekao da je platio 70 tisuća kuna kazne. Taj novac nije završio u proračunu Grada Karlovca već u proračunu Republike Hrvatske. Grad Karlovac ne smije, nitko ne smije, niti donijeti bilo kakvu odluku niti raditi išta protuzakonito.

Na Hanželovu najavu da nakon ovoga više u Karlovcu od njega nitko neće dobiti više ni lipu, Mandić je rekao kako Hanžel svojim novcem raspolaže kako želi.

– Kako bilo, mislim da njegova razina komunikacije stvarno nije primjerena. Problem koji se dogodio, nije od jučer, a što će, kako će i zašto će se gospodin Hanžel ponašati to je stvarno njegova osobna stvar.

Mandiću je žao ako Grad Karlovac netko ne doživljava kao partnera, ali isto tako najavljuje da će i nadalje raditi u skladu sa svojim nadležnostima i donositi odluke koje smiju donositi.

Pročitajte i ovo

UTORAK

4 pozitivne žene danas u županiji