Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  28C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  27C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Karlovac PLESALI SU JEDNO LJETO Podijeli

Mandić smjenjuje direktorice Zelenila i Čistoće, te direktora VIK-a, ali i dvije pročelnice

Sve ih je sam odabrao prije godinu dana

Za rođendan grada ili ne, no karlovački gradonačelnik Damir Mandić odlučio je smijeniti troje direktora gradskih firmi – Zelenila, Čistoće i Vodovoda i kanalizacije, ali i dvije pročelnice.

Službeno i za javnost objašnjava se to novom sistematizacijom u Gradskoj upravi u kojoj bi dosadašnja direktorica Zelenila Jasmina Cvetković, zatim Čistoće Josipa Škrtić Pucarević, te Ivica Horvat iz VIK-a, trebali biti “premješteni”, no razlozi su puno dublji i ozbiljniji od kurtoaznih objašnjenja ” želimo korak naprijed, povući ih, itd.”

Nesnalaženje, neupućenost…

Egzekucija troje gradskih direktora ima više razloga i ne događa se zbog “sistematizacije” već duboko narušenih međuljudskih odnosa, ali i loših poslovnih rezultata: u jednoj gradskoj firmi malo je tako nedostajalo da dođe do pobune radnika zbog novog vodstva, a nije tajna da su neke stvari krenule i nizbrdo i da nije bilo pomaka. Nepripremljenost i neupućenost, odnosno ne baratanje materijom, traženje dlake u jajetu, također bi se mogli staviti pod zajednički nazivnik zašto je Mandić odlučio prerezati. Neslužbeno, pomaka u radu firmi nije bilo, ništa se nije radilo novog, nije bilo novih projekata unatoč najavama, a bilo je i ekscesa u kojima se pred radnicima gradonačelnika zvalo na mobitel i stavljalo na “spikerfon” što je u najmanju ruku bilo neetično. Jedan od razloga je i informacija koja je “probila” unutar HDZ-a, a ta je da postoji nezadovoljstvo samim Mandićem i da je u planu bilo stvaranje kritične mase kojom bi se na njegovu funkciju postavio drugi HDZ-ovac, što gradonačelniku sigurno nije dobro “sjelo”.

Dvije pročelnice bit će smijenjene, jednu će zamijeniti jedna direktorica

Sve te priče traju zadnjih nekoliko mjeseci, no Mandić je sada, kako stvari stoje, odlučio prerezati. No, taj rez bit će vrlo bolan najprije po njega samog jer su upravo svi direktori bili njegov odabir što je u nekoliko navrata i sam isticao, napominjući njihovu stručnost. Htio ili ne, morat će se posipati pepelom jer odabrati jednog direktora koji se ispostavi lošim, može biti loša sreća ili iznimka koja potvrđuje pravilo, no u ovom slučaju riječ je o troje ljudi.

Ovim smjenama Mandić će progutati knedlu, no bit će mu to tek prva. Smijenit će i dvije pročelnice koje su također bile njegov odabir, a na mjesto jedne od njih trebala bi doći jedna od dosadašnjih direktorica tvrtki.

Kako bilo, kad se stiša nogometna euforija, ne bi bilo loše da karlovački gradonačelnik konzultira izbornika Dalića čije su odluke dosad bile nepogrešive i vodile k pobjedama i uspjehu. 🙂 Dobar savjet zlat(k)a vrijedi.

 

 

Pročitajte i ovo

PELJEŠKI SE MOŽE SAKRITI

Borlinčani impresivnim vatrometom obilježili spajanje s gradom u dužini od čak 300 metara