Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -5C° Karlovac

 • weather-image

  -5C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Karlovac KARLOVČE, SRETNO Podijeli

Mandić: Stvarajmo, stvarajmo, stvarajmo

Svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu 439. rođendana Karlovca

 – Svi ovi projekti govore o našem zajedništvu. Na nama je da ti, dragi gradonačelniče, olakšamo lanac kako te ne bi pogrbio, a da je dovoljno težak i da nećeš biti ohol to ću i ja potvrditi svojim desetogodišnjim iskustvom.

Poručio je to župan Damir Jelić gradonačelniku Damiru Mandiću na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu 439. rođendana grada Karlovca.

Jelić je kao izaslanik predsjednice države, ali i kao župan pobrojao većinu projekata u Karlovcu na kojima radi županija sama te one koje provodi u suradnji s Gradom. Poput Doma Nikole Tesle za koji se Jelić nada da će postati još jedna karlovačka turistička atrakcija povezana sa znanošću. Centar izvrsnosti u Oružani na Starom placu dobit će građevinsku dozvolu u rujnu ove godine. Studentski dom će se širiti pa se i tu radi na dobivanju dozvole, a županija pokreće i projekt uređenja studentske menze u Bosanskom magazinu. Građevinskku ima i Medicinska škola za nadogradnju zgrade, ali se čekaju natječaji. U idućoj godini županija će među ostalim pomoći Gradu Karlovcu oko uređenja krova Franjevačkog samostana, kod Vukelićevog mosta i sličnih projekata.

Gradonačelnik Mandić je zahvalio svima na suradnji i naglasio kako su projektima vezanim za ceste, poplavu i željeznicu Karlovac konačno Vladi uspjeli “staviti” na stol.

Zahvalio je svima i u gradskoj upravi i tvrtkama poručivši “uvijek možemo bolje”.

–  Sve što smo dobro napravili se podrazumijeva, što je bilo loše treba popraviti. I nešto osobno, punih deset godina sam kao ravnatelj maturantima Gimnazije kod dojele diploma ponavljao da moraju na fakultete, vidjeti svijet, ali i da se vrate u Karlovac. Ta rečenica u zadnjih godinu dana bila mi je opterećenje i izazov jer tamo gdje jesmo moramo shvatiti da ništa nije važnije u našem radu od naših ljudi, naših mladih, oni su budućnost, kakvi god bili, kojoj stranci pripadali i svjetonazore imali. To nam je motiv kojim radimo, rekao je Mandić i svima poručio: “Stvarajmo, stvarajmo, stvarajmo”.

Na sjednici su javna priznanja Nagrada Grada i Plaketa Grada Karlovca dodjeljena primarius Josip Žunić i posthumno Zeke Šehiju – Zeko te Albertu Gajšaku, Katici (Mataković) Milčić, Jovanu Zecu – Haseu, Viktoru Vidoviću, Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Diane Prpić, Zlatku Petrlinu, Karlovačkoj industriji mlijeka – KIM i Dragutinu Lukiću.

Pročitajte i ovo

DRŽAVA IH NE ŠIŠA

Zgradu u kojoj je frizeraj “Pudina” dotukao i potres: Plaćamo najam državi, želim ovdje ostati, ali…