Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac URBANISTIČKI UREĐEN Podijeli

Mandić u vojarni Luščić: Bit će bazen, stanova, škole, vrtića, doma za starije. Planiranje u tijeku

Planira se i uređenje ŠRC-a Korana na kojem bi nekad u budućnosti trebala niknuti nova sportska dvorana

Nova škola i novi vrtić sigurno će se u iduće četiri godine graditi na prostoru bivše vojarne Luščić, najavio je gradonačelnik i kandidat za novi mandata Damir Mandić upravo u vojarni.

-Trenutno su u postupku dvije izrade urbanističkih planova – vojarne Luščić i ŠRC-a Korana i to su dva ključna prostora za razvoj našega grada, naglasio je.

-Već sad je izgledno da ćemo na ovom prostoru imati novu školu i vrtić. Izgledna je školska dvorana, ali i da će vrtić i škola morati biti tih gabarita da sva naša djeca imaju mjesto u vrtiću neovisno o tome je li im roditelji rade ili ne. Odnosno, da bi sve škole, a prije svega OŠ Grabrik i OŠ Dubovac, mogle prijeći na jednosmjensku nastavu.

Republika Hrvatska darovala je Gradu Karlovcu veći dio vojarne pod uvjetom da tu budu javni sadržaji. I oni se planiraju.

-Tu će se sigurno pojaviti jedan veliki javni trg, a sad se već vidi da će biti i starački dom, kaže Mandić.

Stanovanje, ali ne komercijalizirano

Na prostoru vojarne bit će i bazen, ali i novih stanova.

-Ovdje ne može biti komercijaliziranog stanovanja u smislu da neki privatnik radi stanove tako da će se tu sigurno otvoriti prostor za Grad da u sklopu svojih programa promišlja kako osigurati stanove, prije svega za mlade.

S druge strane, na ŠRC-u Korana kojeg mnogi povezuju s održavanjem pivarijade, planirat će se izgradnja nove sportske dvorane.

-Bez daljnjega je nova sportska dvorana je gradu potrebna. Veže se uz sve ostale sportske sadržaje koji su na ŠRC-u Korana i to na neki način zatvara društveni vid razvoja našeg grada.

Urbanistički planovi do kraja godine, realizacije neće tako brzo

Oba urbanistička plana, za Luščić i ŠRC bit će završeni do kraja ove godine. No, realizacije neće ići brzo, naglašava Mandić. Svatko tko kaže drugačije je površan.

-Zaključno, promišljamo grad u svim segmentima. Jako nam je važno da Karlovac ostane urbanistički uređen grad, ali moramo imati na umu da kad razmišljamo o razvoju moramo razumijeti i trenutni kontekst odnosno razumijete što nas čeka, rekao je Mandić.

Pročitajte i ovo

ZBOGOM, ĆIRO!

‘Jedan, jedini, neponovljivi… Bog! Možeš ga voljeti ili ne voljeti, ali mane nema. Nikada taj čovjek neće umrijeti!’