Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  24C° Karlovac

 • weather-image

  24C° Duga Resa

 • weather-image

  23C° Ogulin

 • weather-image

  24C° Ozalj

 • weather-image

  23C° Slunj

Sport NOGOMETNA SVEČANOST Podijeli

Mandić zabio penal i službeno otvorio novoobnovljeni ‘Čavlek’, Karlovac 1919 sa 4:1 bolji od županijske selekcije

Nogometaši Karlovca 1919 na travnjak su istrčali u majicama s natpisom ‘Čekamo te’ u znak potpore suigraču Enesu Noviniću

Gradonačelnik Damir Mandić sigurno je izveo udarac s bijele točke i pogodio mrežu, plavi i bijeli baloni poletjeli su u zrak i novoobnovljeni Čavlekov stadion i službeno je otvoren.

Bio je to središnji trenutak svečanosti otvorenja stadiona kraj Korane, u čiju je obnovu uloženo oko 7 milijuna kuna. Novi travnjak s modernom drenažom i sustavom navodnjavanja financirao je Grad Karlovac uz pomoć Hrvatskog nogometnog saveza, dok je novac za postavljanje nove atletske staze osigurao Središnji državni ured za šport.

Predigru svečanosti odradili su mlađi pioniri Karlovca 1919 i selekcije Karlovačke županije, a dvoboj je pripao ‘plavo-bijelima’ rezultatom 2:1. Uslijedilo je obraćanje predsjednika kluba Josipa Ribara i gradonačelnika Mandića, a onda su 89-godišnji Stjepan Ciković, jedan od najstarijih živućih veterana kluba, 6-godišnji Darijan Šenović, jedan od najmlađih članova kluba i gradonačelnik pristupili izvođenju ‘penala’ i otvorili stadion.

Mandić: Vjerujem da ćemo se svi složiti da Karlovac to zaslužuje

Predsjednik Josip Ribar bio je vidno uzbuđen na ovaj veliki dan za klub kojem je na čelu.

– Ovo je povijesni dan za klub. Ovo je početak priče koja je krenula prije dvije godine, kada smo si zacrtali da je cilj Karlovca 1919 igranje Druge lige. Prva stepenica je tu i nadamo se da ćemo je odraditi dobro, u što uopće ne sumnjam uz ovakvu podršku i ovakve uvjete. Karlovac je grad koji zaslužuje stabilnog drugoligaša i zahvaljujem se svima što su nam uveličali ovaj veliki događaj za naš klub – kazao je Ribar.

– Sretan sam ovime što vidim. Znam povijest cijelog ovog objekta, koji je od kapitalne važnosti ne samo za nogometaše i sportaše Karlovca, nego u cjelini za hrvatski sport. Mislim da svi skupa trebamo biti zahvalni onima koji su omogućili financijski da se ovaj predivni objekt digne na višu razinu, što će imati pozitivno djelovanje na daljnji razvoj sporta u Karlovcu. 55% ukupnog sporta u Hrvatskoj čini nogomet i sasvim je razumljivo naše veliko zadovoljstvo što smo dobili još jedan objekt u tzv. europskim standardima pa će ovdje i neke od naših reprezentacija moći igrati – naglasio je Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika HNS-a Davora Šukera.

Gradonačelnik Damir Mandić kazao je da ćemo se svi složiti da je ovo trebalo napraviti i da Karlovac to zaslužuje.

– Ovaj projekt smo uspjeli realizirati s više razina. Financijski je 4,1 milijun kuna došlo s više razine, s nacionalne razine, od SDUŠ-a 3,5 milijuna kuna za stazu i 600 tisuća kuna od HNS-a za travnjak. Grad Karlovac je osigurao nešto više od 2 milijuna svojih kuna. Zaista se nadam da će  i atletska staza i travnjak doprinjeti rezultatskim uspjesima koje svi priželjkujemo. Tvrtka Mladost će s 1. kolovoza omogućiti korištenje atletske staze i našim rekreativcima, ali pod određenim uvjetima jer je ovo skup projekt – izjavio je Mandić.

– Ovaj prekrasan sportski objekt je dokaz što sinergija može učiniti kad se napravi dobra ideja, ako se poslože sve zvijezde – imaš s jedne strane vrlo aktivnu i agilnu lokalnu zajednicu, imaš Vladu koja sve to prihvaća i razumije i SDUŠ koji to Vladi zna dobro obrazložiti – onda se dogodi ovakva investicija. Inače sam i sentimentalno vezan jer su moji sportski počeci bili ovdje, odnosno baš čovjek po kojem se zove ovaj stadion bio je moj prvi trener – naglasio je Tomislav Družak, državni tajnik za sport.

Nogometaši Karlovca 1919 pružili podršku suigraču Noviniću pa pobijedili županijsku selekciju rezultatom 4:1

Na svečnosti se okupilo i pedesetak veterana kluba, a početni udarac na utakmici seniorskih momčadi Karlovca 1919 i selekcije Karlovačke županije izveo je Stjepan Štef Benić. Nogometaši Karlovca 1919 izašli su na travnjak u majicama s brojem 9 i natpisom na prsima ‘Čekamo te’ i na taj način pružili podršku svom suigraču Enesu Noviniću, koji je prije desetak dana bio hospitaliziran zbog puknuća žilice u mozgu. Doznali smo da je u Zagrebu obavio potrebne preglede i da se vrlo dobro oporavlja.

Karlovac 1919 je poveo u 11. minuti, nakon što je Daniel Marinić gurnuo loptu na bok do Mamića, a ovaj vratio u sredinu do Tonija Kurečkog, kojem nije bilo teško pogoditi praktički praznu mrežu. Na 2:0 povisio je u 41. minuti prinova Luka Basar, koji je ubačaj Kurečkog s desne strane glavom pospremio u mrežu Manjerovića, a selekcija županije smanjila je u 55. minuti preko Ivana Poljanice, koji je iskoristio grešku Jurića-Bare. Dominik Pahanić je u 85. minuti na jednu ubačenu loptu iza stigao prije suparničkog vratara i praktički se ušetao u vrata za 3:1, a konačni rezultat postavio je u 89. minuti Dominik Popovački na dodavanje Mancea.

Pročitajte i ovo

NOGOMET

ŽNK 4 rijeke započeo s provođenjem projekta Girl’s Football Fun Factory za djevojčice od 8 do 15 godina