Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Karlovac TURIZAM Podijeli

Manifestacije i dobro oglašavanje za što duži ostanak turista u Karlovcu

Za sad se zadrže dan i pol. Za bolje oglašavanje manifestacija Karlovac od HTZ-a dobio 460 tisuća kuna

Turisti u Karlovcu borave kratko, tek dan i pol. Manifestacija poput trotjedne proslave Dana grada, u konačnici bi trebala dvesti do produženja njihova boravka barem za jedan dan.

To je cilj, kaže nova direktorica Turističke zajednice Karlovac Marina Burić s obzirom da se turisti ovdje prekratko zadržavaju.

– Iako je trend na tržištu da se smanjuje prosječan broj boravka, znači nije kao nekad po sedam dana nego se smanjuje se, ali nama je definitivno premali prosvjek boravka, u županiji 1,7, u gradu nam je još i manje. Kad bi došli do 2,5 dana vjerujem da bi to bio jako dobar rezultat, ističe Burić.

Prvi puta ove godine Grad Karlovac je za udruženo oglašavanje svojih manifestacija Hrvatskoj turističkoj zajednici kandidirao cjelokupni program Dana grada, a ne samo pojedine manifestacije kao prije.
Time se dodatno želi promidžbom u Karlovac privući i goste iz ostalih dijelova Hrvatske i inozemstva. A novca je i ove godine stiglo dosta.

– Ukupno je za cijelu Karlovačku županiju HTZ dao milijun i 600 tisuća kuna. Od toga jedan dobar dio ide za Karlovac, nekih 460 tisuća kuna. Ostalo je raspoređeno na druge. Uglavnom, mi smo od svih kontinentalnih županija dobili najviše s obzirom na broj noćenja koji smo realizirali u županiji.

Pročitajte i ovo

OD 17. DO 31.12.

Domaće glazbene snage, ali i Neno Belan, Dino Dvornik Tribute Band na Adventu u Karlovcu