Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  21C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Županija JOŠ MALO I POČINJE ŠKOLA Podijeli

Manjka prvašića u Karlovačkoj županiji nema, najveći porast broja učenika bilježi dugoreški “Kovačić”

U osnovnih školama je ukupno 58 prvašića više od čega je 12 u OŠ “Ivan Goran Kovačić”. Srednje škole bilježe manjak učenika

Za razliku od ostatka države u Karlovačkoj županiji nije zabilježen pad broja djece upisane u prve razrede osnovnih škola.

Ne radi se o velikom plusu, ali 58 prvašića više nego lani itekako veseli.

– To konkretno znači da smo prošle školske godine imali točno 940 učenika u 67 odjeljenja, a ove godine imamo 71 razredno odjeljenje i 998 učenika, precizira županijska pročelnica za školstvo Marija Medić.

Broj 1 po povećanju broja prvašića ove godine je dugoreška Osnovna škola “Ivan Goran Kovačić”.

– Bilježi značajno povećanje od čak 12 prvašića, dodaje Medić.

Dijametralno suprotna situacija je u srednjim školama. Tu povećanja nema. Iako se konačne brojke tek trebaju zbrojiti kad završi jesenski upisni rok, jasno je da će srednje škole biti “u minusu”.

– Ove godine imamo za sada upisano manje 44 učenika srednjoškolca nego prošle godine kada smo ih imali 1926. Ove godine ih imamo 928. Nakon jesenskog upisnog roka mislim da ćemo biti tu negdje na nivou prošle godine, znači bez nekih većih porasta, ali i bez novih dodatnih minusa, naglasila je Medić.

Podsjetila je da ove školske godine učenici svih srednjih i osnovnih škola u Karlovačkoj županiji imaju novi model školskih praznika. Odmarat će se četiri puta. Prvi, jesenski odmor je 30. listopada, a nastava počinje 4. studenog. Prvi dio zimskog odmora je od 23. prosinca do 7. siječnja, a drugio dio od 24. veljače do 2. ožujka. Proljetni odmor je od 9. travnja do 14. travnja. Škola će im svima (osim maturantima) završiti 17. lipnja.

Ovaj model školskih praznika je samo za školsku godinu 2019./2020.. Ukoliko se ne pokaže dobrim može ga se promijeniti.

Pročitajte i ovo

ZABAVA NA RIJECI

Ljeto na Mrežnici prepuno događanja: škola plivanja, supovi, i tradicionalni vaterpolo