Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Županija NOVA LICA Podijeli

Maria zamijenila Mariju, Renata Željka – Županijskoj skupštini se predstavile uskoro nove pročelnice za gospodarstvo i financije

Bivši župan Jelkovac zahvalio se dosadašnjoj šefici financija jer je prije 26 godina ustrojila taj odjel

Buduće nove, a sada još uvijek privremene pročelnice županijskih odjela za gospodarstvo i financije, Renata Marinković i Maria Stojković predstavile su se danas Županijskoj skupštini na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici.

Stojković dolazi iz Duge Rese, diplomirana je ekonomistica sa završenim specijalističkim poslijediplomskim studijem iz smjera upravljanja financijskim institucijama. U Karlovačkoj županiji radi od 2011. godine. Marinković je po struci diplomirana inženjerka građevine. Punih 16 godina radila je u gradskoj upravi u Karlovcu, a prije godinu dana prešla je u Karlovačku županiju u Upravni odjel za gospodarstvo.

Obje se nadaju da će doprinijeti ostvarivanju ciljeva koje je zacrtalo županijsko vodstvo i obje će kao pročelnice s radom službeno početi 2. siječnja.

Marinković je zamijenila dosadašnjeg Željka Fanjka, a Stojković dugogodišnju šeficu županijskih financija Mariju Gemeri. Do promjene je došlo: kod Gemeri kao strateški potez, a kod Fanjka zbog premalo rukovodećeg iskustva, pojasnio je župan Damir Jelić.

-Ta silna žeđ za rezultatima pa zna doći do problema unutar međuljudskih odnosa, a Željko nam je prevrijedan da bi nam otišao ili ostao s gorkim okusom. To je bio jedan od razloga zašto je došlo do ove promjene. Kod gospođe Gemeri strateški je povučen potez, danas sutra za nekog novog župana ili županicu. Da se statično gledalo gospođa Gemeri je mogla ostati, međutim ono što se u svijetu zove kreiranje karijera pokušali smo ovdje odraditi tu priču tako da su Marija i Maria zamijenile mjesta, rekao je Jelić. Gemeri ostaje u županiji kao mentorica, a Fanjak u odjelu kojem je do nedavno bio na čelu.

Mariji Gemeri koja je ustrojila Odjel financija i vodila županijski proračun punih 26 godina zahvalio je bivši župan Vlado Jelkovac.

-I svih tih 26 godina do sada nam je prezentirala proračun, izmjene i dopune, obrazlagala proračunske pozicije. Mislim da je zaslužila jednu pohvalu i zahvalu od svih nas vijećnika. Ne treba ni spomenuti da je do sada, od te 1993. šest župana promijenilo mandate,, rekao je Jelkovac, a vijećnici njegove riječi popratili pljeskom. Gemeri se potom zahvalio i predsjednik Skupštine i također bivši župan Ivan Vučić.

Pročitajte i ovo

ZA POČETAK TJEDNA

Danas bez pozitivnih u Karlovačkoj županiji. Testirano samo 15 bolničkih pacijenata