Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Hrvatska DP O RUPI U ZDRAVSTVU Podijeli

“Marić je s pravom kritičan prema Berošu, ovo je antireformska Vlada, nema odlučnosti ni odvažnosti za reforme”

Vlada je i populistička jer su pred izbore našli novac za umirovljenike, neki ga zovu dodatak, neki mito

Činjenica je da je ministar zdravstva Beroš rekao da je na stolu premijeru već  imao paket reformi u zdravstvu i da se to odgađa zbog lokalnih izbora. To je još jedna potvrda da ova Vlada nema odlučnost i odvažnost u donošenju ključnih odluka,

Komentirao je tako danas u Karlovcu Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta informaciju prema kojoj je ministar Marić kritizirao ministra Beroša zbog rashoda u zdravstvu, a sve su zabilježile kamere i prijenos na YT.

Bartulica je član odbora za zdravstvo i bio je na jučerašnjoj sjednici. Smatra da je ministar financija s pravom bio kritičan na upravljanje novcima u zdravstvu priznajući da je svaku slobodnu kunu usmjeravao u to. – Zdravstvo je rupa bez dna, bez reformi nema tu pomaka i nije najbolje rješenje da liječnici koji su dugo ulagali u svoje znanje poput specijalista kao g. Beroš, nije nužno da oni znaju kako popraviti taj sustav. Zalažem se za stručni, zdravstveni menadžment. Zdravstvena skrb košta, pitanje je kako se time upravlja, a iz naše perspektive dobro je o tome otvoreno govoriti. Oni moraju objasniti što su i kako mislili. No, činjenica je da je ministar Beroš rekao da je imao paket reformi na stolu premijera i da se to moždaa odgađa zbog lokalnih izbora, navodi Bartulica.

Upravo to smatra dokazom da Vlada nema odlučnost i odvažnost u provođenju reformi i donošenju ključnih odluka. – To je antireformska vlada, malo populistička vlada sad prije izbora, odjednom su našli novce i za umirovljenike prije izbora, neki to zovu mitom, neki dodatkom, kaže Bartulica.

Pročitajte i ovo

30 GODINA

“Sudbina je htjela da tu budem ja, vječna slava i hvala svima koji su poginuli braneći Karlovac”